Beauty

De meeste vrouwen volgen het beauty advies van hun moeder

Wist je dat wel driekwart van de vrouwen uiteindelijk het beauty advies van hun moeder volgt? Dit had je vast niet verwacht, maar het blijkt nu toch dat moeders misschien wel vaker gelijk hebben dan we zouden willen toegeven. 

Uit een onderzoek onder 500 vrouwen tussen de 18 en 49 blijkt namelijk dat 64% van de dochters hun moeder meer dan wie dan ook zou vertrouwen als het gaat om schoonheidsadvies, en meer dan de helft gaf toe dat één van de beste tips van hun moeder was om nooit te gaan slapen met make-up op. 

Sommige vrouwen die ondervraagd werden voor deze enquête zeiden hun moeder met beauty advies te vertrouwen omdat zij hun eigen make-up ervaringen vroeger al beleefd hebben en hier dus alles vanaf weten. Andere dochters gaven als reden dat ze zich altijd zeker zouden voelen over hun uiterlijk omdat hun moeder altijd eerlijk is.

Benieuwd wat de beste tips zijn die moeders aan hun mini-me hebben overgedragen? Bekijk ze hieronder, er zitten vast wel wat tips en tricks tussen die je herkent!

1. 28% van de vrouwen vertelde dat één van de beste tips altijd was om ook je nek in te smeren, of het nou moisturizer, foundation of zonnebrandcrème is.
2. 18% maakt elke avond haar gezicht schoon en hydrateert de huid. 
3. 17% draagt élke dag zonnebrandcrème. 
4. 12% wast regelmatig haar make-up kwasten.
5. 11% draagt of een intense ooglook of een opvallende lippenstift maar nooit tegelijk.

Beeld thumb: Bruno Press

Deel dit artikel
Back to top