Fashion

H&M gaat kleding maken van poep (ja, écht)

We moeten met zijn allen een beetje meer voor de aarde gaan zorgen en modeketen H&M denkt daar net zo over. Het merk wil vanaf 2040 100% duurzame kleding produceren en verkopen en om dat doel te bereiken is H&M druk bezig met het vinden van goede alternatieven voor stof en productie.

De modeketen heeft al enorm veel geïnvesteerd in duurzamere stoffen en hun ‘Conscious’ collectie is daar de uitkomst van. En nu heeft H&M een nieuwe, sustainable stof gevonden, namelijk iets wat ze ‘Poop Fabric’ noemen. En ja, het is precies dat. Stof van poep.

‘Poop Fabric’ is een zachte en stevige stof die gemaakt is van koeienmest. Maak je geen zorgen, het zal geen gekke geurtjes bevatten. Maar hoe krijg je het voor elkaar? Men neemt de cellulose (weefsel) uit veemest en maakt hier een stevige stof van.

De uitvinder van ‘poop fabric’ is de Eindhovense Jalila Essaidi, die het liever ‘Mestic’ noemt. En dat klinkt al een stuk minder vies toch? Wij zijn benieuwd naar wanneer we voor het eerst kleding kunnen aanschaffen dat gemaakt is van de stof. Yay voor duurzaamheid!

Beeld: iStock

Deel dit artikel
Back to top