Fashion

Dit is waar Gucci haar 2018 cruise collectie showt

Het Italiaanse label heeft zojuist de locatie van de Gucci cruise collectie 2018 bekend gemaakt. De voorafgaande shows werden gehouden in London en New York. Deze keer gaat het Italiaanse modehuis terug naar hun roots en wordt de show gehouden in...

De prachtige stad Florence, waar het modehuis is ontstaan! 

De show gaat plaatvinden op maandag 29 mei in de historische stad Florence, om precies te zijn, in het museum Galleria Palatine. De Giardino di Boboli, het park achter de Pitti-paleizen in Firenze, werd in de 16e eeuw achter het museum aangelegd voor Eleonora van Toledo. De tuin wordt bewaakt door verschillende Romeinse beelden en is daarom een belangrijk deel in de geschiedenis. Om die reden doneert Gucci twee miljoen om de Boboli tuinen te restaureren. De tuinen staan bekend als de mooiste in Toscane en passen dan ook perfect bij Gucci.

Eike Schmidt, directeur van de Uffizi Gallery, laat weten Gucci dankbaar te zijn. "We are truly grateful to Gucci for having chosen the Palatina Gallery at the Pitti Palace with its very rare treasures of European painting as a backdrop for its exceptional creativity.”

Wij gaan er vanuit dat de cruise show 2018 ook deze keer magisch wordt.
Beeld: Getty 

Deel dit artikel
Back to top