Beauty

Je huis schoonmaken en 3 andere onverwachte calorie verbranders

Iedereen liet laatst al vliegensvlug zijn of haar bad vollopen nadat er bekend was gemaakt dat het nemen van een bad heel wat calorieën verbrandt, maar dat schijnt dus lang niet het enige alternatief voor de sportschool te zijn. 

Naast dat een halfuurtje in een heet bad liggen net zoveel calorieën verbrand als een 30 minuten wandelen, zijn er tot nu toe nog vier andere bezigheden die je gewoon op je werk of thuis kunt uitvoeren voor het verbranden van een paar honderd (!) calorietjes. 

Friemelen, 350 calorieën per dag
Er zijn twee soorten mensen: mensen die friemelen en degene die het bloed irritant vinden. En mocht jij nou de persoon zijn die altijd zit te friemelen, met je voet zit te tikken en en je been wiebelt, dan heb je mazzel! Dit doet namelijk toch nog best wat goeds voor je lichaam. Meerdere onderzoeken hebben bevestigd dat de hele dag friemelen en onrustig zijn wel tien (!) keer meer verbrand dan de hele dag alleen maar stil zitten. 

Thee drinken, 183 calorieën per dag
Dit lijkt inderdaad bijna te mooi om waar te zijn, maar het is toch echt zo. Het drinken van meerdere koppen groene thee kan namelijk een grotere impact op je lichaam hebben dan je zou denken. Na een Thais onderzoek op dikke mannen werd er bevestigd dat mensen die veel thee dronken wel 183 meer calorieën per dag verbrandden, omdat dit effectief werkt voor het afbreken van vet in je lichaam. 

Zweten, 200 - 600 calorieën… in 30 minuten!
Net als een erg heet bad kan ook een warme sauna en een zogeheten “zweethut” (de sauna is hierop gebaseerd, maar het bestaat nog steeds) er voor zorgen dat je heel wat vet verbrandt over de dag heen. In dit geval zelfs in maar een halfuurtje! Higher Dose, een New Yorkse spa, beweerde namelijk dat je bij een 45 minuten durende sauna sessie net zo veel verbrandt als vier mijlen rennen, wat neerkomt op wel meer dan 6 kilometer! We hoeven dus helemaal niet te hardlopen, boek snel die spa day bij de sauna!

Het huis schoonmaken, 100 calorieën per uur
Dit is waarschijnlijk wel een van de meest niet-relaxte dingen om te doen, maar het is wel een goede work out! Dweil de vloer, poets het fornuis, ruim de vaatwasser in en uit en schrob de toilet, want het schoonmaken van je huis verbrandt ook heel wat. Het schijnt dat je na het wassen en afdrogen van een grote afwas wel zo’n 100 calorieën verbrandt. Snel schrobben dus!

Beeld: iStock

Deel dit artikel
Back to top