Beauty

BEWEZEN! Naar kattenfilmpjes kijken is goed voor je

Hoeveel uur per week besteed jij aan het bekijken van grappige kattenfilmpjes? Of moeten we vragen hoeveel dagen per week? Als je er eenmaal over na gaat denken zullen het er vast heel wat zijn. Je zal je misschien schuldig voelen, doen wij namelijk ook, als je weer eens afgeleid bent door deze leuke filmpjes, maar vanaf nu heb je een goed excuus… 

Het is namelijk bewezen dat het kijken van kattenfilmpjes goed voor je is! Heb je bijvoorbeeld al gemerkt dat je een stuk vrolijker bent na het kijken naar leuke poezen als je een vervelende dag hebt? Een onderzoek van Computers in Human Behavior vergeleek de timing, redenen en emoties die mensen hebben bij het kijken van kattenfilmpjes. 

Hoe ze zich allemaal voelden na het kijken van verschillende video’s? Simpel: blij. Ook al voelde ze zich soms wat schuldig omdat ze misschien iets te veel poezebeesten voorbij hebben zien komen, uiteindelijk werden ze er allemaal blij van. We kunnen ze natuurlijk ook geen ongelijk geven… 

Ondanks dat dit onderzoek alleen gedaan is bij het kijken naar katten en kittens, kunnen we ons best goed voorstellen dat deze soort therapie ook werkt met andere dieren. Wat dacht je van vogels, schildpadden, kleine biggetjes of geitjes misschien? En natuurlijk mogen we niet vergeten dat de tweede grootste obsessie van het internet hondenfilmpjes zijn. 

Naar wat voor dierenvideo’s je ook kijkt, weet dat je niet de enige bent en dat je er nu een geweldig excuus voor hebt. Nou, genoeg gekletst, terug naar de kattenfilmpjes. Kijk snel hieronder voor een hele compilatie aan blij makende video’s. 

 

#letsgetiton #marvingaye #scaredcat 😂😂

Een bericht gedeeld door 😂Funny AF Comedy😂 (@fuentezcomedy) op

 

Een bericht gedeeld door Tatjana Maul (@tjana) op

 

Een bericht gedeeld door oyaji (@oyaji315) op

 

Een bericht gedeeld door Cat Videos (@cat.videos) op

 

Een bericht gedeeld door Cat Videos (@cat.videos) op

 

Een bericht gedeeld door Cat Videos (@cat.videos) op

Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top