Beauty

Dit zijn 7 onverwachte oorzaken van puistjes

Als er één ding is wat vrouwen haten, dan is het wel onzuiverheden. Je hebt van alles geprobeerd om het onder controle te houden, maar het resultaat mag er niet wezen. Deze ‘onverwachte’ oorzaken zetten je aan het denken.

1. Kussensloop
Een kussensloop kan je zien als een soort vangnet. Het vangt dode huidcellen op en vuil. Door dit regelmatig te vervangen is de kans kleiner dat er weer een pukkel verschijnt. Heb je niet genoeg kussenslopen? Dan is er altijd nog een goede vervanger, namelijk je T-shirts!

2. Handdoek
Je handdoek is in principe hetzelfde als je kussensloop. Ook die vangt dode huidcellen en vuil op. Verstandig is dan ook om een aparte handdoek te gebruiken om je gezicht mee af te drogen.  

3. Je mobiel
Je bent buiten, gaat met het openbaar vervoer en dus raken je haden van alles aan. Hierna zit je op je telefoon en moet je ondertussen iemand bellen. De telefoon houd je langs je wang en vervolgens worden alle bacteriën van je mobiel direct overgebracht naar je gezicht. Je telefoon af en toe schoonmaken met alcohol swipes is dan ook slim. 

4. Water
Inderdaad: shocking! Water verschilt per stad en land. Er wordt dan ook wel aangeraden om een water filter te gebruiken.


5. Haarproducten
Het switchen van haarproducten kan leiden tot verstopte poriën langs je haarlijn. Hierdoor ontstaan er pukkeltjes. Probeer met het gebruiken van shampoo of conditioner je haarlijn te vermijden.  

6. Het gebruiken van verschillende gezichtsproducten
Door het gebruiken van verschillende gezichtsproducten van diverse merken kan je huid gaan irriteren. Een dagcrème, moisturizer, primer, noem het maar op. Probeer huidproducten van één lijn te gebruiken. Geef je huid dan de tijd om hier aan te wennen. Helpt dit niet? Dan is het handig om een dermatoloog of een drogist te bezoeken. Zij weten vast wel raad!

7. Oil blotting paper
Dit vetopvangende papier is makkelijk om mee te nemen en snel te gebruiken. Na het aanbrengen van dit product voel je je ook meteen een stuk frisser. Daarnaast is tea tree olie op je gezicht een heerlijke gedachte. Alleen zit hier ook een nadeel aan. Niet alle huidtypes kunnen tegen dit ingrediënt. Ga dan eerder voor blotting paper waar geen olie in is verwerkt.

Beeld: iStock 

Deel dit artikel
Back to top