Beauty

HAPPY BIRTHDAY! KIKO Milano is jarig en dit is waarmee ze trakteren

KIKO Milano is jarig! Het geliefde Italiaanse merk opende 20 jaar geleden voor het eerst haar deuren in de Fiorucci store in Milaan. In de 20 jaar die volgden heeft KIKO meer dan 1000 filialen in ruim 20 landen geopend en het merk veroverde de beautymarkt met haar speciale kleuren, designs, en de ‘’gezonde dosis fun.’’

De 20ste verjaardag van het beautymerk staat in het teken van design, kunst, creativiteit en haar Italiaanse roots en viert dit dan ook op een hele speciale manier. Tot en met september 2017 komt het merk met 7 capsule collecties die in samenwerking zijn met getalenteerde, opmerkelijke, jonge designers uit Italie, waardoor elke collectie haar eigen unieke zelf is.

Voor een extra feestelijk randje komt KIKO met een speciale armband, die te vervolmaken is met zeven bedels: één voor elke capsule collectie. Bij de producten uit de serie krijg je de armband cadeau, waar je vervolgens de zeven bedels, die in het teken staan van de designers van de collectie, aan kunt bevestigen.

De eerste collectie is in samenwerking met Superduper Handmade Hats. Dit bekende merk heeft al meerdere awards gewonnen voor het design en de kwaliteit van hun handgemaakte hoeden en het resultaat van de samenwerking is een perfecte en vrijwel onzichtbare make-uplook. De ‘’no make-up’’ collectie heeft dan ook de toepasselijke naam ‘’Less Is Better’’ gekregen en met een reinigingsspons, highlighter, blush, oogschaduw en matte lipstick valt de perfecte frisse look te maken. Het design van de collectie sluit met haar zachtblauwe en roze kleuren ook perfect aan op het thema. De buitenkant ziet er enorm leuk uit, maar wat kunnen we in deze capsule verwachten?

Eyeshadow Palette
In dit oogschaduw palette zitten negen nude kleurtjes. Mat, met shimmer en met een satijnen finishPerfect voor je everyday look, en toch kun je elke dag iets anders! Het kleine palette is verpakt in het leuke eye-catching roze/blauwe design en is door het compacte formaat perfect voor in je handtas.

Long Lasting Stick Eyeshadow
Verkrijgbaar in drie varianten, deze oogschaduw in stickvorm heeft een zachte, creamy formule geeft je direct een metallic of satijnen glans. De waterproof oogschaduw is makkelijk om te blenden en ''ultra-lichtgewicht''. De oogschaduw blijft acht uur zitten, vlekt niet en loopt niet uit! Perfect om je ooglook mee af te maken dus. 

Matte Lipstick 
KIKO gaat mee met de liquid lipstick trend! De formule van deze matte lipstick is rijk, vol en bijna fluweelzacht en dekt al met één laagje. Het lipproduct is verkijgbaar in 4 verschillende tinten en blijft lang zitten.

Konjac Cleansing Spons
Deze konjac spons is perfect om zowel de normale als de gevoelige huid mee te reinigen en werkt licht exfoliërend. Bij de ''no make-up look'' is een stralend gezichtje natuurlijk het meest belangrijk, en dat is waar deze konjac spons voor zorgt! Na het gebruik is het belangrijk dat je de spons goed wast, uitwringt en vervolgens aan de lucht laat drogen. Eenmaal droog is de spons hard, maar zodra deze met water in aanraking komt wordt hij weer zacht. Te gebruiken met alleen water, maar ook met facewash of micellair water!

Pochette
Dit enorm ruime, unieke transparante tasje is perfect voor op reis en groot genoeg voor al je daily make-up essentials. Het basic design van een transparant tasje is bij deze pouch opgeleukt met kleurrijk water in de voorkant dat helemaal past bij het design van de gehele collectie. 

Ook in de collectie: Fluid Highlighter en Cream Blush
Deze vloeibare highlighter is zacht en heeft een extreem lichte formule. Je natural huidje zal zich dus niet hoeven te verstoppen onder een dikke laag product, je gezicht krijgt alleen net dat kleine extra beetje glow. KIKO maakt hier gebruik van ''soft focus sferische poeders'', microbeads en pigmenten. Hierdoor oogt je huid gladder en je oneffenheden zullen minder zichtbaar zijn. De highlighter is in twee tinten te verkijgen.

De cream blush uit de collectie heeft een mooie textuur en is volgens KIKO uniek. De blush voelt zacht en bijna mousse-achtig aan en zorgt voor een zachte, frisse look op je wangen. Verkrijgbaar in twee kleuren. 

De prachtige capsule is vanaf nu online en in alle KIKO filialen te verkijgen. Zoals we het gewend zijn van het Italiaanse merk, zal de collectie heel budget-proof zijn en het doet dus niet al te veel pijn aan je portomonnee om producten uit deze enorm leuke collectie aan te schaffen. Wij zijn nu al benieuwd naar de volgende collecties die KIKO ons dit jaar gaat brengen! 

Deel dit artikel
Back to top