Fashion

11 shopgeheimen waar elke fashionista bij zweert

Als ook jij wilt leven als echte fashionista, moet je een slimme shopper zijn. Van trends tot tijdloze kledingstukken, alles speelt een rol in de modewereld. Raak in ieder geval niet overenthousiast en koop niet alles wat er leuk uit ziet, grote kans dat je het amper draagt… 

Lees deze 11 belangrijke tips waar elke fashionista bij zweert, en je zult nooit meer miskopen doen of kleding kopen die je eigenijk niet aan zult trekken. Daarom hierbij wat tried-and-true stijladvies van echte fashion girls

1. Investeer in tijdloze kledingstukken 
Een garderobe met veel keuze bevat ook kledingstukken die je elk seizoen en elk jaar weer kunt dragen. Dit kan je bovendien goed combineren met kleding die op dat moment wel helemaal hip is. Denk aan een basic blazer, een designer tas of enkellaarsjes. 

 

....❤️ @moynat

Een bericht gedeeld door Evangelie Smyrniotaki (@styleheroine) op


2. Vergeet de accessoires niet
Je kan een outfit van een matig vijfje naar een dikke tien transformeren door simpelweg te spelen met accessoires. Van enorme oorbellen tot een stoere of juist classy riem, er zijn honderden verschillende manieren om details en sieraden aan je outfit toe te voegen. 


3. Bepaal je outfits niet doormiddel van trends
Trends zijn hartstikke leuk, maar je moet ze niet al te serieus nemen. Meestal is het maar van korte duur, en ziet iedereen er vaak ook hetzelfde uit, omdat ze allemaal de laatste trends volgen. Blijf vooral bij je eigen, persoonlijke stijl. Fashion is about how you feel

 

HOLY SHEEP! By @inbal_m_fashion.designer for Argaman compensation 📷 @donna_adi

Een bericht gedeeld door YA SALAM FASHION BLOG (@yasalamfashionblog) op


4. Mix high street en high end
Tijdens het shoppen zijn er bepaalde items waar je al je geld aan uit moet geven, en leuke dingen die je net zo goed bij bijvoorbeeld de Topshop en Zara vandaan kan halen. Je hoeft niet altijd alleen je geld aan designer pieces te spenderen. Opnieuw, trends duren niet lang, dus bewaar je geld en geef het uit in een high street shop!

 

What I wore today 🇫🇷 @chanelofficial @soniarykiel @avenue32 @josephfashion | #pfw

Een bericht gedeeld door Sylvia (@sylviahaghjoo) op


5. Kies altijd de kleinere maat jeans als je twijfelt
Het kopen van de perfecte spijkerbroek of jeans kan nog best lastig zijn. Maten kunnen namelijk variëren van winkel tot winkel, en de vorm ervan kan ook nog eens verschillend zijn. Twijfel je tussen twee maten en weet je niet zeker welke er beter zit? Ga dan voor de kleinere maat. Jeans rekken altijd een beetje uit als je ze vaak draagt. 

 

When your top comes with its own bag 🎒 @netaporter @balenciaga Photo by @walkingcanucks

Een bericht gedeeld door YOYO CAO (@yoyokulala) op


6. Ken je eigen stijl
Eerder schreven we al over hoe je het best je eigen stijl kunt ontdekken. Dit was natuurlijk niet voor niets, het kennen van je eigen stijl is namelijk heel belangrijk! Vindt onder anderen wat signature items die jou jezelf maken.

 

Snow day be like ⛈ #nyc #streetstyle #❄️

Een bericht gedeeld door Gizele Oliveira (@giizeleoliveira) op


7. Koop nieuwe kleding terwijl je op vakantie bent
In sommige landen is kleding veel goedkoper! Wat dacht je bijvoorbeeld van Spanje. Spaanse merken als Zara, Massimo Dutti of Mango kosten in het land zelf vaak een stuk minder dan hier. Snel die vakantie boeken en als je er dan toch bent...


8. Ga opzoek naar andere winkels voor goedkopere kleding
Hierbij hebben we het vooral over online shoppen. Ben je bijvoorbeeld opzoek naar een designer piece, maar is ‘ie jou wat te duur? Ga dan verder opzoek. Veel online winkels (die niet het merk zelf zijn!) kunnen wel eens hetzelfde bieden maar dan goedkoper.

 

Two weeks old today 💓 #babyManolo #Vetements #Thefashionguitar #ManoloxVetements

Een bericht gedeeld door Charlotte Groeneveld (@thefashionguitar) op


9. Ruil je kleding bij H&M voor vouchers
Check even of dit ook bij jouw dichtstbijzijnde H&M kan, dit hoort op namelijk op veel plekken mogelijk te zijn. Stop alle kleding die je niet meer gaat dragen in een tas en lever deze in bij H&M. In ruil hiervoor krijg je van hen een voucher waar je weer nieuwe kleding van kan shoppen.

 

Hoje foi dia de conferir as novidades do inverno da @linadellic ✨ coleção ta maraa #modacomcarinho #linadellic

Een bericht gedeeld door Maria Helena Bordon Meireles (@helenabordon) op


10. Ga opzoek naar sites zonder verzendkosten en google naar promo codes
Bij bijna elke website moet je een bepaald aantal euro’s besteden om geen verzendkosten te hoeven betalen of bieden ze je codes aan voor een discount. Je kan simpelweg op Google opzoek gaan naar de naam van de winkel + promo code om kortingscodes te vinden. Happy shopping!

 

Problem: new mango store is nicer than my flat. Solution: moving in. #MANGOGirls #MANGOlovesSerrano @Mango

Een bericht gedeeld door Camille Charrière (@camillecharriere) op


11. Houd in de gaten wanneer de prijzen omlaag gaan
Dit kan bijvoorbeeld met de website Shoptagr, die voor je in de gaten houdt wanneer de prijzen van je favoriete winkel dalen. Je kan je gratis aanmelden en je favo items opslaan. Zodra er korting op het product komt zul je een melding krijgen.

 

Mating call? Rain dance? 🕺🏽 #goodmorning #vintage #outfit

Een bericht gedeeld door Natalie Joos (@jxxsy) op

Beeld thumb: Getty

Deel dit artikel
Back to top