Fashion

Dit wordt ongetwijfeld je nieuwe serieverslaving

In 2014 leek de modewereld een geheel andere wereld. Van spijkerrokjes gingen onze ogen bloeden, Brad Pitt en Angelina Jolie waren gelukkig getrouwd en Nasty Gal maakte haar opmars als mode-imperium. Anno 2017 zijn er spijkerrokjes bij de vleet, is Brangelina uit elkaar en is Nasty Gal helaas failliet. 

Ondanks het treurige eind van het mode-imperium, maakt Netflix een komedieserie over het populaire boek #Girlboss van Sophia Amoruso. Het boek kwam 6 mei 2014 op de markt en ging vervolgens als warme broodjes over de toonbank. Het verhaal over de jonge zakenvrouw was buitengewoon geliefd onder vele fashionista’s en werd een best-selling boek van de NY Times. De populariteit over het verhaal van girl boss Sophia Amoruso kent geen grenzen en daarom komt er binnenkort een serie over het leven van de modebewuste zakenvrouw. 

Vanaf april kunnen we Britt Robertson als Sophia Amoruso zien schitteren in de nu al bejubelde serie Girlboss. De serie vertelt het verhaal van Sophia die van haar hobby haar werk maakt. De fashionista begint met het verkopen van vintage kleding online en binnen no-time heeft ze het ongekend populaire mode-imperium Nasty Gal opgezet. Terwijl de jonge zakenvrouw werkt aan haar bedrijft, realiseert ze hoe moeilijk het is om haar eigen baas te zijn en wat de waarde daarvan is. Of het faillissement van Nasty Gal ook in de serie wordt behandeld is nog onbekend. 

De modeserie telt maar liefst dertien afleveringen van een half uur. De serie is gecreëerd door niemand minder dan Kay Cannon, die we kennen van Pitch Perfect 2 én Charlize Theron. Ook Sophia herself neemt de productie van de serie voor haar rekening. 



Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top