Fashion

Zó vaak hoor je je jeans te wassen

De jeans is een item dat wij dagelijks dragen. Heb je er weleens bij stilgestaan hoe vaak je spijkerbroek een wasbeurt verdient? Creative director Therese Rawsthorne van Gernal Pants geeft ons een verhelderend antwoord.

Dat het slim is om je nieuwe kleding eerst een wasbeurt te geven, weten wij wel. Maar of je jeans daar ook onder valt? Nee, het wassen is namelijk een onderdeel van het maken van een broek. En dus is het daarom niet zo zeer nodig. Als je een wat strakkere jeans koopt is het zelfs beter om hem eerst een paar keer te dragen voordat je 'm wast. Hierdoor vormt de broek naar je eigen lichaam.

Door je broek te vaak te wassen kan de kleur en vorm van je jeans vervagen. Dat is zonde van de ‘dure’ broek, dus slaan we dit het liefst over. Soms zo vaak dat we zelfs vergeten wanneer we het kledingstuk voor het laatst hebben gewassen. Gross.

Maar hoe vaak hoor je dan eigenlijk je jeans te wassen? “If you want to maintain the depth of colour in your jeans, wash them every couple of wears or when they start to look unclean,” vertelt creative director Therese. Daarnaast adviseert Therese je broek te wassen in koud water en te laten hangen aan een knijphangertje. In de droger is de kans groot dat je broek uit gaat rekken of krimpen.

Duidelijk Therese!

Beeld: Getty 

Deel dit artikel
Back to top