Beauty

5 dingen die vrouwen doen om hun relatie vrolijk en gezond te houden

Er zijn helaas veel relaties waar al snel een eind aan komt, maar ook die oneindig lang duren en waarbij het stel misschien wel voor de rest van hun leven samen zijn. Tegenwoordig lijkt dat bijna niet meer mogelijk, maar toch kan het, en dat is mogelijk door maar een paar kleine, belangrijke puntjes.

Daarom hebben we hier vijf van de belangrijkste tips die je moet onthouden voor een langdurige relatie onder elkaar gezet. Misschien kom je er dan ook achter wat er verkeerd ging in je vorige relatie(s)?

Doe aan meditatie
Misschien lijkt je dit wel heel saai en veel te spiri-wiri, maar het schijnt toch echt heel positief te werken. Er is namelijk onderzoek naar gedaan en ontdekt dat meditatie direct gelinkt wordt aan een gelukkigere relatie. Hier schijnen ook zelfs wetenschappelijke redenen voor te zijn. Meditatie maakt de amygdala (dit is een deel in je hersenen die verbanden legt tussen informatie en deze koppelt aan emoties) minder krachtig en zorgt dat je minder negatieve emoties beleeft. Door te mediteren worden we ook minder defensief tijdens ruzies en discussies. 

Wees avontuurlijk
Als we meer onderzoeken mogen geloven, duurt de honeymoon phase van echte, romantische liefde maar ongeveer een jaar. Om ervoor te zorgen dat jullie niet in een sleur raken moet je aan jullie relatie blijven werken en avontuurlijke en spannende dingen blijven doen. Het schijnt dat koppels die samen nieuwe dingen blijven doen langer bij elkaar blijven. 

Ga niet boos slapen
Belangrijk! Maak het na een ruzie altijd goed voordat jullie gaan slapen. Het schijnt dat als je boos gaat slapen terwijl jullie net een heftige discussie hebben gehad, de gedachten als het waren in je hersenen worden “gegraveerd”. Het is dus logisch dat dit je relatie slecht beïnvloed, aangezien je er dan nog weken mee rondloopt. Op tijd goedmaken dus!

Praat goed en open over de financiële zaken
Wist je dat geld-gerelateerde ruzies de nummer één reden is van scheidingen? Dit komt omdat ruzies en discussies over financiën vaak intenser zijn en langer duren. Het is daarom heel belangrijk om altijd open en eerlijk over geldzaken te zijn, zodat er geen plotselinge verrassingen op komen duiken die jullie relatie kan verslechten. 

Ook in het openbaar mag je laten weten dat jullie van elkaar houden
Veel mensen doen vreemd over public affection, maar dit is nergens voor nodig. Natuurlijk hoef je elkaar niet helemaal af te lebberen waar andere mensen bij zijn, maar er is niks mis met een kus of knuffel in het openbaar. Het schijnt dan ook dat koppels die dit doen gelukkiger zijn dan stelletjes die in het openbaar helemaal van elkaar afblijven. 

Beelden: iStock

Deel dit artikel
Back to top