Wedding

Bruiloft etiquette: zo ben je de beste gast

Het meest geliefde seizoen om te trouwen zit er weer aan te komen, en nu leek het ons een goed idee om iedereens geheugen even op te frissen. Lang niet iedereen weet namelijk hoe je je als een perfecte gast op een bruiloft gedraagt, terwijl dit best belangrijk is. 

Niemand wil een slechte gast zijn op een bruiloft. Mag jij binnenkort aanwezig zijn bij iemands grote dag? Dan heb je wellicht wat aan dit lijstje met alle do's en don'ts voor als je te gast bent bij een bruiloft. Of je nou het bruidsmeisje of een gast bent, it never hurts to brush up on traditional nuptial etiquette. Daarom hier een paar belangrijke punten om te onthouden.

Laat op tijd weten of je wel of niet komt
Laat zo vroeg mogelijk weten of je aanwezig bent. Bruiloften zijn namelijk superstressvol om te plannen en de uitnodigingen worden niet voor niets vaak wéken van te voren verzonden. Het laatste waar de bruid en bruidegom zich dan ook mee bezig moeten houden is er in de laatste week nog achter komen of je komt opdagen.

Respecteer de uitnodiging
Als hij alleen aan jou gericht is, dan moet je dat accepteren. Dus als er geen +1 te bekennen is op de uitnodiging, val het koppel dan ook niet lastig met vragen of je alsnog iemand mee mag nemen, anders hadden ze het wel gemeld. Waarschijnlijk vinden ze dit zelf ook vervelend, maar is het niet anders. Misschien zijn ze aan het worstelen met het budget of het aantal mensen die er in de ruimte passen. 

Denk goed na over je outfit
Neem een momentje om na te denken over wat je eigenlijk aan moet trekken. Hoe is de omgeving en de temperatuur? Ga bijvoorbeeld voor een maxi dress als het een strandbruiloft is of wat glinsterends voor een wat chiquere omgeving. Wel is er een regel waar je je aan moet houden: draag geen wit! De bruid verdient haar moment in white

Vergeet geen cadeautje
Je wilt niet de enige zijn die met lege handen komt aanzetten, terwijl de rest wel een mooi cadeau heeft gekocht voor het stel. Breng niet een enorm cadeau met je mee, dit is ook weer onhandig. Een simpele giftcard is bijvoorbeeld ook al leuk, en als je het koppel erg goed kent kan je wat persoonlijks kopen.

Kom op tijd
Moeten we veel meer zeggen? Dit is zo belangrijk! De hele dag moet stressloos kunnen verlopen voor het kersverse stel en omdat alles waarschijnlijk tot op de minuut gepland is kan je niet te laat aankomen en het schema overhoop gooien. 

Drink niet te veel
Je ziet dit vaak genoeg gebeuren op bruiloften en dit is dan ook de reden dat heel YouTube vol staat met ongelukjes op bruiloften. Dit wil jij natuurlijk voorkomen. Tuurlijk, geniet van de avond en drink wat, maar raak niet extreem aangeschoten of dronken. Je wilt niet als tweede grootste verhaal van de avond eindigen. 

Beeld: iStock

Deel dit artikel
Back to top