Wedding

9 dingen die je de week voordat je gaat trouwen niet moet vergeten

Je hebt je trouwdag maandenlang tot in de details gepland en je droomde er hoogstwaarschijnlijk nog langer over. Wanneer de grote dag steeds dichterbij komt, lopen de zenuwen op en zie je door het trouwbos de bruidsbomen niet meer. Daarom hebben we een paar dingen voor je op een rijtje gezet die je een paar dagen voordat je gaat trouwen niet moet vergeten. 

Loop je schoenen uit
Dit geldt voor zowel de bruid als de bruidegom. Hoogstwaarschijnlijk hebben jullie allebei een nieuw paar schoenen aangeschaft, wat betekent dat ze nog niet zo lekker lopen. Bespaar jezelf de blaren en loop iedere dag even in je schoenen, zodat ze op de grote dag zelf goed zitten. 

Wacht niet tot de laatste minuut om je nagels te lakken
Op de dag zelf heb je het waarschijnlijk al druk genoeg met je make-up opdoen en met omkleden. Ook je nagels moeten er uiteraard tiptop in orde uitzien en verdienen daarom een mooi lakje. Je nagels lakken is iets wat je prima één of twee dagen van te voren kunt doen en bespaart je op de dag zelf wat tijd. 

Neem geen diepe gezichtsreiniging behandeling
Je weet nooit hoe je huid reageert op de behandeling. Voorkom een rood gelaat en laat je huid niet een paar dagen voor de bruiloft diep reinigen. 

Test geen nieuwe make-upproducten
Houd je aan je make-uproutine en probeer niet opeens nieuwe producten uit. Je wilt dat je een stralende huid hebt en niet dat je een allergische reactie krijgt.

Ga niet overenthousiast onder de zonnebank of in de zon liggen
Hoewel we goed kunnen voorstellen dat je liever niet spierwit voor het altaar wilt staat, is het geen goed idee om in een paar dagen tijd fanatiek aan een kleurtje te werken. Voorkom dat je zo rood bent als een kreeft of dat je huid gaat vervellen door niet onder de zonnebank te gaan. 

Speel geen teamsporten
Hoewel een potje hockey of een wedstrijdje volleyballen hartstikke leuk zijn om te doen, zijn dit wel de sporten waardoor je snel een schram of blauwe plek kunt oplopen. Hoewel je nooit blij bent met een blauwe plek, wil je dit al helemaal niet hebben op de dag dat je gaat trouwen. Probeer daarom een week voordat je gaat trouwen teamsporten te vermijden. 

Hou je aan een gebalanceerd dieet
Een week voordat je in het huwelijksbootje stapt toch nog die twee kilo kwijtraken is een slecht idee. Je wilt immers niet de week voor of zelfs de dag waarop je gaat trouwen chagrijnig zijn, omdat je je aan een heel strikt dieet hebt gehouden. Overigens is het ook niet zo’n puik idee om je vol te proppen met junkfood om je stress weg te eten. 

Drink niet te veel
Je viert dat je gaat trouwen, waardoor de alcoholische versnaperingen niet uit mogen blijven. Hoewel je heus niet de alcohol hoeft af te zweren, is het verstandig om je alcoholconsumptie te beperken tot slechts één à twee drankjes om een opgeblazen gevoel te voorkomen.

Onderschat een goede nachtrust niet
Je bruiloft wordt geweldig, maar ook vermoeiend. Ga de week voordat je gaat trouwen steeds op tijd naar bed en zorg dat je minstens acht uur slaap hebt voordat alle festiviteiten beginnen.

Beeld: I Stock

Deel dit artikel
Back to top