Wedding

Dit is hoeveel bruidsmeisjes stiekem een enorme hekel hadden aan hun jurk

Natuurlijk is het een van de meest bijzondere dingen om als bruidsmeisje gevraagd te worden voor een bruiloft, maar dit betekent dat je niet je eigen jurk kan kiezen, en helaas zijn erg veel bruidsmeisjes hier helemaal niet blij mee… 

“Nou, hoeveel dan?” zul je je nu wel afvragen. De Daily Express, een Brits dagblad, deed hier onderzoek naar en kwam er achter dat wel 78% van de meer dan 1000 vrouwen een hekel had aan hun jurk. Dat is bijna 8 op de 10 vrouwen!

Ook werd er beweerd dat old-fashioned vriendelijkheid en goede manieren deels een verantwoordelijkheid zijn als je bruidsmeisje bent, wat betekend dat je gewoon zou moeten instemmen met de jurk die er voor je uitgekozen wordt. 86% was het er dan ook mee eens dat je de jurk in kwestie zou moeten accepteren zonder te zeuren. 2% zei zelfs liever geen bruidsmeisje te zijn dan een vreselijke jurk aan te moeten. 

Uit de enquête bleek ook nog dat er een aantal kleuren erg onpopulair zijn als het gaat om bridal looks. Perzikkleur, pistachegroen, geel en lila bleken off-putting shades te zijn voor veel bruidsmeisjes. Suzi Burns van Simple Be adviseert dat je júist je bruidsmeisjes moet betrekken bij het kiezen van de juiste jurk, dit kan ook voorkomen dat ze zich erg ongemakkelijk voelen op die grote dag, want dat is natuurlijk niet de bedoeling. 

The bridesmaid can choose something that flatters their body type that they will be able to wear at other events - rather than a pastel creation that will probably end up in the back of a wardrobe or the rail of a charity shop,’ vertelde ze nog. 

Beeld: iStock

Deel dit artikel
Back to top