Beauty

6 goede redenen waarom je elke dag aan yoga zou moeten doen

Hoewel maart bekend staat zijn staart te roeren en wij wellicht de laatste sneeuw nog niet gezien hebben is het toch echt bijna officieel lente. De tijd van het jaar wanneer we uit die winterslaap ontwaken en weer wat actiever worden. Het beste moment om die hardloopschoenen van onder je bed op te duiken, maar vooral om yoga aan je dagelijkse routine toe te voegen.

Het is algemeen bekend dat yoga goed is voor het verminderen van stress en zenuwen, maar yoga is ook van positieve invloed op de gezondheid van je hart en je korte termijn geheugen. Waar je nog meer van profiteert als je dit voorjaar je matje weer eens uitrolt?

Yoga is goed voor je zelfvertrouwen
Verlaat je wel eens de zaal na een yoga sessie met het gevoel dat je de hele wereld aan kunt? Je bent niet de enige! Een behoorlijk aantal mensen, die op regelmatige basis aan yoga doen, zeggen zichzelf beter en gelukkiger in hun vel te voelen. Uit verschillende studies is gebleken dat het zelfvertrouwen van jonge vrouwen toenam na het doen van yoga.  

Yoga voorkomt letsel
Om de zomer in je bikini body op het strand te verschijnen, doe je tijdens de lente allerlei activiteiten. (For the record: iedereen heeft een bikini body.) Hoe dan ook zal je tijdens het voorjaar er wellicht iets harder aan trekken dan je in de winter hebt gedaan. Je beult jezelf helemaal af tijdens bootcamp en rent een rondje meer dan normaal. Dankzij yoga houd je de spieren soepel en gezond en loop je minder risico op letsel. Ook maakt yoga je bewust van je lichaam waardoor je het sneller merkt als je teveel van jezelf vraagt.

Yoga helpt je bij teveel stress en een druk leven
Dit is natuurlijk een statement die naar de bekende weg vraagt. Yoga helpt je te ontspannen, dat weet iedereen, maar het helpt niet alleen om je stress level op peil te houden. Yoga leert je om soepel om te gaan met chaos in je leven waarop je ook weer een beter humeur krijgt.

Yoga maakt je soepel na een dag zitten achter een bureau
Regelmatig yoga beoefenen zorgt ervoor dat je soepel en flexibel blijft en dat is precies wat je nodig hebt na een achturige werkdag waarin je enige beweging die naar de koffiemachine en toilet was. Ben je moe na een lange werkdag? Ga dan voor een rustige les als Yin Yoga. De perfecte soort yoga om te ontspannen en soepel te blijven.

Yoga maakt reizen gemakkelijker
Lekker op vakantie en hier en daar een stedentripje boeken is heerlijk, maar opgevouwen zitten in een vliegtuig en de jetlags zijn de mindere prettige kanten van reizen. Wanneer je regelmatig aan yoga doet is je lichaam flexibeler en soepeler. Je zult merken dat je minder snel last hebt van onaangename pijntjes.

Yoga zorgt ervoor dat eten beter smaakt
Hoe meer yoga je doet hoe meer je ‘voelsprieten’ open staan. Je bent je meer bewust van alles om je heen en je gevoel wordt scherper. Uiteindelijk zal je meer hunkeren naar gezond eten en zal eten ook daadwerkelijk beter gaan smaken doordat je simpelweg meer waar neemt.

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top