Beauty

Alles wat je moet weten over lip fillers

Big lips lijken nog steeds een trend te zijn anno 2017. Vollere lippen kun je creëren door wat handige lipstick trucjes of door een wat serieuzere maatregel te nemen: je lippen laten opvullen. Ooit gedacht aan lip fillers? Dan is het handig om eerst wat kennis op te doen. Het zijn tenslotte wel je lippen.

Wat spuiten ze in je lippen?
Dit is wellicht de belangrijkste vraag. Ze spuiten namelijk hyaluronzuur in de lippen. Hyaluronzuur zorgt ervoor dat er meer bindweefsel wordt geproduceerd. Dit heeft je huid van nature maar door er wat extra aan toe te voegen, krijg je meer volume.

Hoelang duurt de behandeling? En merk je gelijk verschil?
De behandeling duurt ongeveer een half uur tot drie kwartier; ligt er maar net aan of je een verdoving wil. Je merkt direct verschil. De lippen zijn na de behandeling opgezwollen en er kunnen blauwe plekjes ontstaan wat niet zo gek is natuurlijk. Die plekken kunnen ongeveer twee tot drie dagen zichtbaar blijven. Een saunabezoekje of sporten is afgeraden.

 

Peachy

Een bericht gedeeld door Kylie (@kyliejenner) op

Hoelang blijft de lip filler zitten?
Dit kan afhankelijk zijn van je lichaamsgewicht en type filler. Meestal is dit zes tot twaalf maanden.

Wat als je niet blij bent met het resultaat?
No worries, gelukkig is hyaluronzuur niet permanent. Als je niet tevreden bent met het resultaat dan kun je altijd langs de arts gaan. Ze spuiten dan een enzym in de lippen die het hyaluronzuur oplost. Binnen vijf minuten heb je weer je oude lippen terug!

Kunnen je lippen uitrekken?
Dit is natuurlijk een logische vraag, want je lippen worden in principe uitgerekt. Maar zodra de fillers zijn uitgewerkt keren ze terug in oorspronkelijke staat.


Beeld: iStock  

Deel dit artikel
Back to top