Wedding

Zo plan je een bruiloft in het buitenland

Naast dat de voorbereiding en de dag zelf heel spannend is, kan het ook erg voor onrust zorgen en stressvol zijn. Dan hebben we het nog niet eens over hoe het is om in het buitenland te trouwen. Super leuk, maar er komt natuurlijk nog meer voorbereiding bij kijken… Dit is waar je allemaal aan moet denken. 

Zoek de perfecte locatie uit
Natuurlijk is dit een van de dingen waar het allemaal om draait, dus denk daar samen goed over na. Welke sfeer willen jullie aan je bruiloft geven? Beachy, of denken jullie juist aan een rustieke omgeving? Of heeft hij je bijvoorbeeld ten huwelijk gevraagd op vakantie in Parijs? Waarom dan niet een chique bruiloft in de stad van de liefde? Het hoeft natuurlijk niet eens op het vaste land te zijn, denk bijvoorbeeld eens aan iets als een cruiseschip.

Gasten
Dit sluit goed aan op het uitzoeken van de locatie. Hoeveel mensen wil je uitnodigen? En passen die allemaal op de plek die je in gedachte hebt? Daarnaast kan je erop rekenen dat er een groot deel van je gasten afvalt, ze moeten namelijk allemaal misschien wel een behoorlijk stuk vliegen voor jullie bruiloft, en dat past niet binnen iedereens budget.

Timing
Het is ook van cruciaal belang om de goede timing te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de weersomstandigheden en de temperatuur op het moment dat jij wilt trouwen op die ene plek, want niemand heeft zin op regen en storm op hun wedding day? Bovendien is het voor je gasten in de zomer makkelijker om vrij te nemen.

Ga langs
Ja, we bedoelen precies wat er staat. Ga van te voren één of misschien wel twee of drie keer langs bij de bestemming waar je wilt trouwen. Het is namelijk veel meer werk dan je denkt. Je moet op zoek naar de belangrijkste locaties, zoals waar de ceremonie plaatsvindt, hotels voor je gasten, restaurants, plek voor de trouwfoto's enzovoort. Daarnaast moet je ook nog denken aan lokale fotografen en bloemisten om in te schakelen. Ook is het erg handig om alvast langs te gaan bij een haarsalon voor het uitzoeken van de look waar je voor gaat. 

Onderzoek lokale huwelijks eisen
De juridische kant van jullie bruiloft in het buitenland kan soms wat lastig zijn. Veel landen hebben verschillende eisen als het daar om gaat, bijvoorbeeld hoeveel dagen je van te voren aanwezig moet zijn in het betreffende land. Je zult het niet verwachten, maar veel landen zijn daar strenger in dan je denkt. In Turkije hoef je bijvoorbeeld maar 24 uur van te voren aanwezig te zijn, maar in Engeland al 7 en in Frankrijk zelfs 40! 

Reizen met je trouwjurk
Zo’n grote jurk kan behoorlijk heavy zijn, het is daarom belangrijk dat je die niet vervoert in je bagage. Ten eerste kost dit veel meer geld, omdat je al snel over het gewicht heen zit, en daarnaast is het zonde. Je jurk kan bijvoorbeeld kreukelen of er kunnen rare vouwen of beschadigingen in komen, en dat wil je natuurlijk niet. Neem de jurk in plaats daarvan mee het vliegtuig in en vraag de luchtvaartmaatschappij hem op te hangen.

Beeld: iStock

Deel dit artikel
Back to top