Beauty

Het brein achter Kate Hudsons abs gaat de gevangenis in

In celeb town gaan er altijd een miljoen verschillende dieetplannen rond, en zo ook het zogeheten ‘Alkaline diet’. Dit dieet was een groot celeb favourite, maar het brein achter het plan staat nu een gevangenisstraf te wachten.

Oke, het eet plan klinkt ongeveer net zo verwarrend als je natuurkunde project op de middelbare school: the catch is dat je de pH-waarde van je lichaam tussen 7.35 en 7.45 moet houden door het eten van voedsel dat een alkalisch milieu stimuleert, wat het tegenovergestelde is van een zuur milieu (hou je het nog bij?). Het testen van je pH-waarde is overigens simpel, gewoon plassen op een speciaal stokje et voilà! Maar zeg nou zelf, wie heeft er nou pH-waarde-test-stokjes in huis? Juist, niemand. Lang verhaal kort: het dieet volgen lijkt heel erg op vegan eten. Volgens het eet plan eet je bepaalde soorten fruit, groenten en peulvruchten, in plaats van vlees, vis, tarwe en zuivel. Dit alles claimt voor gewichtsverlies te zorgen en ontstekingen tegen te gaan.

Het dieet is in ieder geval verantwoordelijk voor de killer abs van Kate Hudson. Zo vertelde ze ‘People Magazine’ dat ze, naast heel soms mager vlees, nooit meer voedsel met veel dierlijke proteïne eet. Dit zou namelijk het zure milieu stimuleren, wat weer zorgt voor ontstekingen. Ook Jennifer Aniston is fan: ‘’Het voelt geweldig om je dag te beginnen met alkalisch eten en drinken, zoals een glas heet water met citroen’’. Voetbalvrouw Victoria Beckham deelde haar liefde voor het alkalische kookboek ‘Honestly Healthy’ op twitter.

All in all klinkt het dieet best veilig, en toch er zijn wat dingen die niet kloppen. De man achter het eet plan, ‘’Dr.’’ Robert O. Young, heeft nogal wat dingen geclaimd die niet helemaal waar zijn. Zo heeft hij gezegd dat het dieet helpt bij genezing van kanker, terwijl hij hier helemaal niet bevoegd voor is. Ook heeft hij meer dan 80 terminaal zieke patiënten behandeld met een zogenaamde ‘Alkaline solution’, wat achteraf gewoon baking soda bleek te zijn. Goed, Young staat dus op dit moment drie jaar gevangenisstraf te wachten, omdat hij onbevoegd geneeskunde heeft beoefend. Niemand van de famous diet fans hebben hier uitspraken over gedaan, maar dat is waarschijnlijk omdat ze zo dol zijn op het dieet, wat overigens volgens de meeste wetenschappers complete BS is.

At the end of the day, als je ervoor kiest om alkalisch te eten, weet dat je dus gewoon vegan gaat, en manieren moet vinden om je lichaam toch alle voedingsstoffen te geven die het nodig heeft. En, als de claims van een dieet onzin lijken te zijn (zoals uhhm, het genezen van kanker), dan is dat waarschijnlijk ook gewoon zo.

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top