Beauty

Deze 5 dingen doet elke girlboss voordat ze gaat slapen

Oke, tegenwoordig bestaat onze avondroutine uit het binge-watchen van onze favoriete serie (voor de vijfde keer), een glas wijn achterover slaan en eindeloos door Facebook en Instagram scrollen. Misschien is dit wel de reden dat we onze droom designertas nog niet hebben kunnen bemachtigen? Het is in ieder geval niet de manier hoe girl bosses hun avond afsluiten. Hier vijf life changing tips om je avondroutine een update te geven en je avond af te sluiten zoals een succesvolle girlboss dat zou doen!

1.       Unplug

In de hedendaagse samenleving kunnen we echt, in no way zonder onze telefoons, laptops, tablets en smart watches. Zeker met de meeste jobs zijn al deze apparaten niet meer weg te denken. Maar kom je thuis? Doe ze uit! Het is bewezen dat het blauwe licht van het scherm van je telefoon de aanmaak van melatonine (het stofje waardoor je in slaap valt) tegengaat. Maar ook al heb je een night shift modus, de informatie die je hersenen nog te verwerken krijgen is meer dan je denkt en kan je nog uren wakker houden. Doe ten minste een uur voordat je gaat slapen afstand van al je apparaten voor een goede nachtrust en een heerlijk leeg hoofd.

2.       Lees

Het zal je verbazen hoeveel lezen effect heeft op je dagelijkse productiviteit en op lange termijn je succes. Lezen is belangrijk, maar ook gewoon heel erg leuk. Geen boekenwurm? Begin klein. Geen tijd? Zelfs ex-president Barack Obama nam tijd om te lezen. Zeker voor het slapen gaan is lezen goed, het werkt ontspannend en draagt bij aan een steady nachtrust. Probeer ’s avonds e-readers te vermijden, want ook van dat licht wordt de melatonine aanmaak minder.

3.       Reflecteer

Je schema is misschien wel extreem druk en ja, na een lange, drukke dag nog eens aan je werk denken is niet het allerleukste, maar het is goed om alle gebeurtenissen van de dag even op een rijtje te zetten voor jezelf. Succesvolle business vrouwen tippen: hou een daily journal bij. Opschrijven wat je die dag allemaal te verwerken hebt gekregen maakt je hoofd leeg en het is ook goed om er op terug te kunnen kijken. Doe dit wel voordat je daadwerkelijk in bed ligt, want anders maakt het je juist weer onrustig.

4.       Mediteer

Oke, niet schrikken. Mediteren klinkt misschien een beetje zweverig voor sommigen, maar give it a shot! Het is bewezen dat mediteren de REM-slaap, de eerste fase van slapen, verlengt. En dat is iets goeds. Ook verlaagt meditatie stress. Kan je geen tijd vinden of ben je nog niet in staat om tijd vrij te maken voor meditatie? Een kleine 10 minuten mediteren om even te resetten kan al wonderen doen.

5.       Zet een wekker

Feit: een consistente nachtrust maakt je minder moe en meer productief. Veel mensen denken dat hoe langer de nachtrust, hoe meer uitgerust ze zijn de volgende dag. Niets is minder waar! Een goede acht uur slaap is belangrijk, maar nog belangrijker is een strak bioritme. Ga naar bed en zet je wekker altijd op hetzelfde tijdstip, ook als je kan uitslapen.

Beeld: iStock

Deel dit artikel
Back to top