Mama

Zo organiseer je de leukste uitjes met je kinderen

Het is weekend en de kids staan te trappelen om wat leuks te doen. De kinderen mogen in het weekend wat later naar bed en willen daarom alles uit hun vrije dag halen. Hoewel er in de buurt genoeg leuks te doen is, is het ook leuk om erop uit te gaan. Om je wat inspiratie te geven voor leuke uitjes hebben we de leukste activiteiten voor je op een rijtje gezet. Ook tikten we een paar tips uit om de autoreis leuker te maken. 

Activiteiten

Ga naar de speeltuin
En dan niet naar de speeltuin om de hoek, maar ga naar een van de grootste speeltuinen van Nederland. Zowel jong als oud kan zich vermaken. Daarnaast zijn veel van deze speelparadijzen leuk én leerzaam voor je oogappeltjes.

Organiseer een kinderfeestjes
Ook als iemand niet jarig is, is het organiseren van een kinderfeestje hartstikke leuk. Heb je nog inspiratie nodig voor een leuk partijtje? Dan zijn dit wellicht ideëen waar je nog niet aan had gedacht. Ga met durfals lekker een potje lasergamen of hou met een paar bollebozen een wetenschapsfeestje. Ga zelf sieraden maken met modemeisjes, bak erop los tijdens een bakfeestje, speel een potje glow in the dark midgetgolf met de nachtuilen of ga muurklimmen met de fanatieke sporters. 

Hou een nachtspeurtocht
Niets is spannender dat een speurtocht in het donker. Nodig wat vriendjes en vriendinnetjes uit en stippel met de ouders een leuk pad uit voor de kinderen om te volgen. Vorm groepjes en laat kinderen aan de hand van verschillende vragen en foto’s opdrachten uitvoeren. Om de speurtocht nog leuker te maken kun je het een Harry Potter- of Disneythema geven.

Ga naar de kinderboerderij
Is je kind gek op dieren? Neem hem of haar dan een keer mee naar de kinderboerderij. Grote kans dat je zoon of dochter de dieren mag voeren en dat er een leuke speeltuin in de buurt is. Je kind heeft de tijd van z’n leven.

Bezoek een kasteel
Wil je een keer wat architectuur bewonderen of door de tuinen lopen van de mooiste kastelen van Nederland? Neem je zoon of dochter dan een keer mee naar een van deze toplocaties. Hoewel veel van deze plekken zich lenen als perfecte trouwlocatie, zijn er voor kinderen vaak allemaal leuke en leerzame activiteiten te doen. 

De reis

Verras je kinderen met spelletjes tijdens een lange autorit
Een lange reis voor de boeg? Hou je kinderen zoet door spelletjes met ze te spelen als ‘wie of wat ben ik’ waarop alleen maar ja of nee op de vragen geantwoord mag worden of doe bingo met nummerborden. Ook kun je het bananenspel spelen waarbij het kind dat als eerst een gele auto ziet een punt krijgt, wie aan het eind van de rit de meeste punten heeft wint het spel. 

Geef kleine cadeautjes
Verras je kroost met kleine cadeautjes zoals raamstickers. Je kinderen zijn gegarandeerd wel even zoet met het maken van een raamkunstwerk. Daarnaast is niets spannender dan het vooruitzicht op nog een klein cadeautje. 

Neem pauzes
Niet alleen voor de autobestuurder is het belangrijk om genoeg pauzes te nemen, maar ook voor de kids. Worden de kinderen achter in de auto een beetje hangerig? Stop de auto dan even op een parkeerplaats en laat je nakomelingen een stukje lopen of rennen. Zet de kinderen vervolgens op een andere plek in de auto zodat de reis weer wat ‘nieuwer’ aanvoelt. 

Filmpjes en muziek
Heb je een draagbare dvd-speler of een tablet waar filmpjes opstaan? Laat je koters dan af en toe een filmpje kijken. Doe dit echter niet meteen wanneer je in de auto bent gestapt, anders wordt het voor je kinderen alleen maar moeilijker om niet meer naar een scherm te kijken in de auto. 

Beeld: Pexels en Pixabay

Deel dit artikel
Back to top