Wedding

Gaat het wedding seizoen veranderen door de opwarming van de aarde?

Hoewel we inmiddels weten hoe mooi het kan zijn om tussen de sneeuwvlokken en koude temperaturen te trouwen, blijft de voorkeur voor een trouwdag vaak toch op een zomerse dag. Maar nu lijkt daar verandering in te komen.

Klimaatwetenschapper Sarah Kapnick is opgegroeid in Chicago en trouwde in haar home city op een prachtige, zonnige dag in augustus. Nu heeft ze onderzoek gedaan naar het wereldwijde klimaat en suggereert ze dat haar dochtertje van anderhalf in ieder geval niet in augustus zal trouwen omdat het dan veel te heet zou zijn in deze populaire stad.

Volgens het onderzoek zullen het aantal dagen met milde temperaturen de komende 100 jaar afnemen tot 13% en dan voornamelijk in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. De koudere regio’s zoals delen van Canada, zullen juist groeien in het aantal dagen met de perfecte wedding temperatuur (zonnig met een licht briesje).

We zijn dus erg benieuwd wat dit voor ons kikkerlandje zal betekenen. Maar wanneer je je bruiloft in het buitenland wilt organiseren, zul je dus extra goed op de temperaturen moeten letten. Of je moet de locatie gewoon van een goede airconditioning en veel schaduwplekken voorzien. We will see, brides!
Beeld: iStock

Deel dit artikel
Back to top