Fashion

9 x fashion hacks die iedereen moet weten

Of het nou je favoriete leren tas is, of je gloednieuwe bootschoentjes die net iets te klein zijn: overal is wel een oplossing voor. En omdat het veel te zonde van je geld is om dan meteen nieuwe te kopen, hebben we speciaal voor jou een mooi lijstje samengesteld met alle fashion tips & tricks, om het leven nét iets makkelijker te maken. 

1. Haal de nare geur uit je schoenen
Smelly shoes? Geen probleem. Leg een theezakje naar keuze in je schoenen en na een paar dagen ruiken ze weer als nieuw.

2. Haal de kleine bolletjes van je trui af
Als je je favo trui iets te vaak hebt gedragen, gebeurt het meestal dat er kleine bolletjes op komen. Hier is gelukkig een super simpele oplossing voor het pillen van een trui: maak de buitenkant van je trui een klein beetje vochtig en leg je trui een nachtje in de vriezer. De volgende dag klop je hem uit en is er niks meer van te zien! Wist je dat er zelfs speciale 'scheerapparaten' zijn die de bolletjes kunnen verwijderen?

3. Zeg vaarwel tegen watervlekken in je leren tas
Spuit een mix van koud water en azijn op de vlek, wrijf even zachtjes en voila, weg is hij! 

4. Gebruik je föhn als je schoenen te klein zijn
Zitten je schoenen net iets te strak? Doe een paar dikke sokken aan en pak je föhn erbij. Blaas ermee op je voeten, de hitte zal ze precies naar jouw maat maken.

5. Voorkom zweetvlekken 
Spray wat citroensap op de plekken waar zweetvlekken beginnen te komen voor je je kleding in de was gooit. 

6. Verwijder die rode wijn-vlek
Was het iets te gezellig gisteravond en heb je rode wijn over je favoriete blouse heen gemorst? Giet wat sparkling water over de vlek en dep het zachtjes met een handdoek. Gooi hem vervolgens in de wasmachine en herhaal dit tot de vlek helemaal weg is. 

7. Zo vallen je knoopjes er nooit meer af
Smeer wat doorzichtige nagellak over de draadjes van je knoopje en hij zit muurvast!

8. Laat je trui zachter dan ooit voelen
Leg je wollige trui voor drie dagen in een mix van water en een halve beker zout en na het wassen voelt hij zachter aan dan je ooit had kunnen hopen. 

9. Haarlak gaat lippenstift vlekken tegen
Spuit wat haarlak op de vlek in je kleding en gooi het een paar minuten later in de wasmachine. Je kledingstuk komt er als nieuw uit. 

Beeld: Pexels
Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top