Wedding

Extreem bizarre trouwgewoontes van over de hele wereld

Het weggooien van het bruidsboeket, de eerste dans en het aansnijden van het bruidsboeket zijn trouwtradities die vrijwel tijdens iedere bruiloft in Nederland worden uitgevoerd. Echter bestaan er over de hele wereld diverse, bizarre trouwtradities. Wij hebben de meest bijzondere gewoontes voor je op een rijtje gezet.

Een kippenlever uitpluizen
In Daur (China) is het gebruikelijk dat de kersverse verloofden samen een kip ontleden en vervolgens checken of de lever van de kip gezond is. Hebben ze een kiplekkere lever gevonden? Dan mag het stel een datum prikken. Zo niet, moet het stel net zo lang blijven zoeken tot ze wel een gezonde lever vinden. 

Het bijzondere cadeau
In Fiji moeten mannen een buitengewoon cadeau vinden voordat ze om de hand van hun geliefde mogen vragen. Maar dáárvoor moet de man de vader van de wellicht toekomstige bruid eerst een walvistand geven.

Het zwartmaken van het bruidspaar, letterlijk
In Schotland hebben de inwoners een wel heel vies pre-wedding ritueel. Voordat de aanstaande man en vrouw in het huwelijksboodje stappen worden ze bedolven onder een beste lading afval, waaronder rotte eieren en bedorven vis. De Schotten geloven namelijk dat een koppel die dit samen aankan, alles aankan in de toekomst.

Trouwen met een boom
Wanneer een dame in een bepaalde astrologische periode in India wordt geboren, geloven sommige inwoners van het land dat haar (toekomstige) man daardoor vroeg zal sterven. Om dit te voorkomen, moet de dame in kwestie eerst met een boom trouwen die vervolgens wordt omgehakt. 

De houten lepen
In Wales is het gebruikelijk dat de man zijn nieuwe vrouw een gegraveerde houten lepel geeft. Hiermee zegt de man dat hij zijn kersverse vrouw nooit honger zal laten lijden. 

De gelddans
In Griekenland zijn er bruiloften waarbij het bruidspaar een traditionele dans uitvoert. Maar het is niet zomaar een dans. Tijdens deze pasjes pinnen gasten geld aan de kleren van het bruidspaar vast.

Het zoute brood
In Armenië eten vrouwen een traditioneel zout brood om vervolgens een profetische droom te krijgen over de man met wie ze zullen trouwen. De man die de vrouw water brengt in haar droom, zal degene zijn met wie ze zal trouwen. 

De blokkade aan bruidsmeisjes
In China moet een bruidegom door een blokkade van agressieve, boze bruidsmeisjes lopen. De bruidsmeisjes vragen hem om geld en laten hem diverse vreemde opdrachten uitvoeren om zijn liefde voor de bruid te bewijzen. 

De maandelijkse Valentijnsdag
In Zuid-Korea vieren getrouwde stellen niet één keer per jaar Valentijnsdag, maar maar liefst twaalf keer. Iedere veertiende van de maand is het weer zover en verwennen stellen elkaar met een mooi presentje. 

Vrouwendag
In Rusland wordt er op 8 maart de heuse Vrouwendag gevierd. Russische mannen geven hun vrouwen en vriendinnen een weldoordacht cadeau en de mannen nemen ook alle taken in het huishouden op zich. 

Wittedag
In Japan wordt er precies een maand na Valentijnsdag Wittedag gevierd. Op deze dag kopen vrouwen cadeaus voor hun mannen en vriendjes. 

Beeld: I Stock

Deel dit artikel
Back to top