Travel

Kunnen we over een paar jaar nog wel koffie drinken?

Niets is lekker dan een bakkie pleur aan het begin van de ochtend. Voor de een is een mok koffie op z’n tijd een heerlijke traktatie en voor de ander is het een levensstijl. Hoewel we jou een lekkere leut niet willen ontnemen, moet je je in de toekomst wellicht tegoed doen aan een andere warme versnapering

Uit een onderzoek van The Climate Institute blijkt dat de desastreuze effecten van de opwarming van de aarde ook invloed heeft op de productie van het zwarte goud. Door de klimaatsverandering zou de helft van de koffiegronden in 2050 niet meer bruikbaar zijn. Als het zo door gaat met de gesteldheid van de wereld, zou dat betekenen dat er in 2080 geen enkele koffieboon meer te vinden is. 

Door de klimaatsverandering heeft de koffieboon het al tijden zwaar te verduren. Doordat de aarde warmer wordt kan het ongedierte de coffee borer beetle beter zijn slag slaan en nog meer koffieplanten verwoesten. Daarnaast zal het koffietekort niet alleen afschuwelijke effecten hebben op koffieliefhebbers, de mensen die afhankelijk zijn van de koffie-industrie zullen flink wat inkomsten mislopen. 

Voortaan maar wat vaker op de fiets stappen, wat minder lang douchen, regulier een dagje geen vlees eten en je afval recyclen. 

Beeld: I Stock

Deel dit artikel
Back to top