Fashion

Dag 4 van Amsterdam FashionWeek in vogelvlucht

Het was gisteren alweer de laatste dag van Amsterdam FashionWeek. We hebben ons kostelijk vermaakt en onze ogen uitgekeken tijdens de Nederlandse modeweek. Gisteren hadden we het genoegen om de capsule presentatie van Edwin Oudshoorn te bewonderen en om de afsluitende catwalkshow van Liselore Frowijn te aanschouwen.

Het is 19:30 uur wanneer de deuren van het transformatorhuis op het Westergasterrein worden geopend voor de capsule presentatie van Edwin Oudshoorn. De designer onthaalt zijn gasten met een warm ontvangst en voorziet hen van een glaasje Cuvée 28+.

Zodra de modeliefhebbers de ruimte betreden zijn de oogstrelende, witte japonnen, die schitteren in het midden van ruimte, niet te missen. De mannequins zijn opgesteld in een sprookjesachtige vijver. Tientallen kaarsen verlichten de sprankelende couturestukken die zijn voorzien van doorzichtige tule en fragiel kant. De jurken zijn gebaseerd op de voorgaande ‘Parijs’ collectie van de designer. “We zijn letterlijk verder gaan borduren op het vorige thema. Deze collectie is een vertaalslag en uitbreiding op de Parijs couturecollectie”, laat Edwin aan Fashionscene weten. “Het materiaal voor de collectie was inspiratie genoeg. We hebben bij het ontwerpen van de collectie vooral gekeken naar vorm, materiaal en gelaagdheid.”



De gedetailleerde borduursels van kralen, parels en pailletten op de jurken zijn een lust voor het oog. Je zou denken dat er maanden werk in de creaties zitten, maar niets is minder waar. Edwin blijkt een echte duizendpoot te zijn “We zijn in december begonnen met de collectie en we hebben deze sets naast de lopende opdrachten gemaakt.” En dat is ook iets waar de ontwerper erg blij mee is. “Ik ben trots dat we dit in een korte tijd, naast ons andere werk, afkregen. Ook ben ik trots dat we werkten met nieuwe materialen en deze hebben toegepast op een ambachtelijke manier." Wat deze collectie voor Edwin zo bijzonder maakt is dat de items uitwisselbaar zijn en de stukken onderling te combineren zijn. 

Na al het harde werken van de ontwerper, is een weekje rust wel verdiend, maar dat zit er helaas niet in voor de designer. “Ik neem één dagje vrij en ga dan weer verder werken. Er is nog genoeg te doen aan projecten die er nog liggen.” Daarnaast heeft de designer nog grootste plannen voor de toekomst. "Ik wil stapje voor stapje uitbreiden en meer shows in Parijs houden. Daarnaast wil ik internationale rode lopers voorzien van mooie jurken."

Fun Fact: de jurken zijn gemodelleerd op paspoppen die via Instagram werden gevonden.

Liselore Frowijn
De jonge modebegiftigde Liselore Frowijn had de eer om met haar collectie #TheNewCluster Amsterdam FashionWeek af te sluiten. Voor deze kleurrijke, gedurfde collectie haalde Liselore inspiratie uit het werk van de wijlen kunstenaar Alfred Eikelenboom. Ook haalde de jonge ontwerper inspiratie uit haar reizen naar Nigeria voor VLISCO.

De #TheNewCluster-collectie van de veelbelovende designer bestaat uit fraai gekleurde outfits. De modellen pronken in abstracte ontwerpen, paraderen in outfits met gewaagde kleurencombinaties en hullen zich in flamboyante broekpakken. De modellen flaneren over de catwalk op de beat van Zuid-Afrikaanse muziek wat zorgt voor een exotische totaalbeleving. Modeliefhebbers zijn overduidelijk fan van de designs en de show wordt daarom afgesloten met veel lof en een daverend applaus van het publiek

Tegelijk met de opening van haar show, lanceerde Liselore voor het eerst op haar website een see now, buy now capsule collectie. Zo is een aantal van de stukken die aan het publiek werd getoond, meteen beschikbaar in de webshop van de designer. Benieuwd welke items je al meteen kunt aanschaffen? Neem hier dan even een kijkje.

Deel dit artikel
Back to top