Wedding

Zo kies je een goede trouwdatum uit

Je bent eindelijk verloofd en dat betekent dat er een hoop gepland moet worden. Wie ga je uitnodigen en waar ga je het houden zijn slechts twee van de vele vragen die je jezelf moet stellen.

De belangrijkste vraag is misschien nog wel wanneer ga je het houden? Bij het uitkiezen van de juiste trouwdatum komt behoorlijk wat kijken, maar gelukkig zijn er genoeg tips die het kiezen van een goede datum een stuk makkelijker maken.

Vraag rond
Je bruiloft is natuurlijk niet compleet zonder je dierbaren om je heen. Vraag daarom aan iedereen die écht aanwezig moet zijn wanneer zij wel en niet kunnen. Zorg er wel voor dat je dit alleen aan de echt belangrijke mensen vraagt, want je kunt natuurlijk niet iedereen pleasen.

Check de lokale kalender
Heb je al besloten in welke plaats of misschien zelfs land je de bruiloft wil houden? Dan kun je alvast beginnen met het bekijken van de lokale kalender. Zijn er speciale feestdagen of culturele evenementen? Dan vallen deze data in ieder geval alvast af.

Neem alvast contact op met je trouwlocatie, cateringbedrijven en fotografen
Zodra je hebt besloten op welke locatie je wil trouwen is het belangrijk dat je tijdig contact met hen opneemt. Vraag naar de verscheidene data waarop het juist niet meer mogelijk is om te trouwen, zo kun je alvast verschillende dagen wegstrepen van je lijstje. Hetzelfde geld voor cateringbedrijven en fotografen.

Houd rekening met het seizoen
Een zomer- en een winterbruiloft verschillen niet alleen in sfeer, maar ook in prijs. Winterbruiloften zijn over het algemeen minder populair waardoor het al snel goedkoper is om het feest tijdens dit jaargetij te houden. Wanneer je de bruiloft in de zomer houdt kost het niet alleen wat meer, maar is het ook een stuk warmer buiten. Als je niet zo goed tegen warmte kunt of wat sneller zweet kun je dan ook beter voor een bruiloft buiten dit seizoen gaan.

Haast het niet
Ook al wil je nog zo graag trouwen, je kunt beter niet alles overhaasten. Kan je voorkeursdatum dit jaar niet? Wacht dan gewoon een jaartje en stap pas volgend jaar in het huwelijksbootje. Trouwen op de datum die jullie graag willen is het wachten zeker waard.
Beeld: iStock

Deel dit artikel
Back to top