Beauty

Van Love Story tot Daisy: dit zijn de lekkerste parfums voor de lente

De lente is weer in aantocht en dat betekent dat we de zware wintergeuren gaan vervangen voor wat meer frisse en fruitige exemplaren. Wij hebben de fijnste parfums voor de lente voor jou op een rijtje gezet, zodat jij lekker ruikend het nieuwe seizoen ingaat. 

De bestselling Daisy collectie wordt begin februari uitgebreid met maar liefst drie verschillende parfums: Daisy Kiss, Daisy Dream Kiss en Daisy Eau So Fresh Kiss. Net zoals bij de originele Daisy bestaat de basis van Daisy Kiss uit musk, maar verder is er in het parfum gekozen voor wat zoetere ingrediënten. Het luchtje begint dan ook met een topnoot van grapefruit, abrikoosnectar en bedauwd viooltje en gaat vervolgens over in de zachte noten van witte pioenroos en roze roos. Voor liefhebbers van de Daisy collectie zijn deze parfums alleen al een musthave vanwege de geweldige verpakking.
Het liefdesverhaal van Chloé blijkt niet bij Love Story op te houden, het merk komt in februari namelijk met Love Story Eau Sensuelle. De topnoot van het luchtje bestaat net zoals bij de andere geuren uit de lijn uit oranjebloesem en wordt gevolgd door de zoete noten van heliotroop en sandelhoutakkoord. De flacon van het parfum is geïnspireerd door Parijs en de duizenden hangslotjes die daar aan de Pont Des Arts hangen. Als het aan ons ligt is dit luchtje dan ook het perfecte cadeau om aan je lover te vragen.
Black Orchid van Tom Ford is eigenlijk een wat zwaardere geur vanwege het sandelhout in de basis. Maar we willen je dit parfum zeker niet onthouden voor de wat zwoelere lente- en zomeravonden. Het luchtje heeft een luxueus uitziende flacon en de geur opent met bergamot, mandarijn, zwarte bes, amalfi citroen en verschillende bloemen. Vervolgens opent het hart van fruitige noten, orchidee, lotus en specerijen.

Met zijn nieuwste parfum probeert Coach een ode te brengen aan zijn erfgoed en dat heeft het merk laten zien door een gravering in het glas. Het luchtje zelf begint met de zoete noten van framboos en gaat vervolgens over in de zachte geur van Turkse rozen voordat deze afsluit met de wat sensuelere geur van musk. Leuk detail: de spraycap van het parfum stelt het draaislot van de Coach tassen voor.
Jimmy Choo kan naast schoenen ontwerpen ook nog eens hartstikke goed parfums ontwikkelen. De nieuwste creatie van het label is compleet anders dan zijn voorganger en bevat topnoten van bergamot en hibiscusbloem. Na zo’n tien minuten komen de hartnoten bestaande uit nectarine en pioenroos naar boven gevolgd door de basisnoten van cederhout en musk. Je kunt L’eau vanaf februari in de winkels vinden. 
Intimacy Sheer is de perfecte combinatie tussen fris en romantisch en is dan ook perfect voor date night. De geur opent met de noten van bergamot, mandarijn, citroen, kardemon en roze peper en gaat vervolgens over in roos, jasmijn, kweepeer, kamperfoelie en cognac voordat deze eindigt met de geur van patchouli, vanille, tonkaboon en muskus. Ondanks de citrus ingrediënten heeft het luchtje zelf geen overheersende citrus geur, de bloemen daarentegen zijn wel goed terug te vinden in het parfum wat zorgt voor een zoete geur.

Beeld: Fashionscene

Deel dit artikel
Back to top