Travel

12 bestemmingen die je als vrouw in je eentje kunt bezoeken

Omdat wij vrouwen dol zijn op reizen en een vliegticket die ons brengt naar een grote modestad of juist een afgelegen plek. Een tropische bestemming waar de wind door de bladeren van de palmbomen ritselt en alleen de golven van de zee te horen zijn. Maar als er niemand mee wil, waarom gaan we dan niet gewoon alleen?

Een bezoekje aan het prachtige San Francisco in Californië bijvoorbeeld is voor elke vrouw weggelegd. Als er één stad is waar veel te doen is, dan is het deze wel. En nog veel belangrijker: het grootste deel van de stad is veilig genoeg om in je eentje te bezoeken. Ga met het openbaar vervoer naar een van Amerika’s hoogtepunten Alcatraz Island en de Golden Gate Park of bezoek Haight-Ashbury District om even helemaal terug te gaan naar de jaren ‘60.


Of kom tot rust in Boracay in de Filipijnen waar je wordt omringd door de witte stranden, kristalheldere zee, waanzinnige zonsondergangen en alleen maar lachende gezichten.


Maar Stockholm is ook altijd een goed idee. Vooral de designer boetiekjes in deze Zweedse stad zijn absoluut een bezoekje waard, want als je gek bent op merken als Acne Studio kun je hier helemaal los gaan. Er zit altijd wel een goede deal tussen! Daarnaast is Stockholm uitgeroepen als veiligste stad van Europa. Als dat nog niet genoeg is om je te overtuigen… 


Of een citytrip naar een van de meest populaire steden in Europa: Londen. Naast de "cliché" Londen Eye, de Big Ben en de Tower Bridge die je absoluut eens gezien moet hebben, is er nog veel meer. Prachtige parken, tuinen en musea die vaak ook nog eens gratis te bezoeken zijn. Zo duur hoeft Londen dus helemaal niet te zijn!

 

Een foto die is geplaatst door @LONDON (@london) op


Omdat het openbaar vervoer in Taipei zo ontzettend makkelijk is. De kaarten zijn duidelijk in het Chinees en Engels en elk station heeft blauwe zones met extra beveiliging om zonder angst te wachten. Oh, en het eten… Verrukkelijk!
 


Het is moeilijk om niet verliefd te worden op Lissabon. De gele en rode trams, gekleurde gebouwen met fijne details en zandkleurige wegen geven je het gevoel dat je even in een hele andere wereld bent. Daarnaast is de Portugese hoofdstad geweldig om als vrouw alleen te bezoeken sinds het nachtleven minder bruisend is geworden dan in andere Europese steden. Maar een slokje van het legendarische Portugese cherry likeurtje mag dan weer niet ontbreken.
 


Ook Hong Kong is veilig genoeg om als vrouwzijnde naartoe te gaan. Je zult nog nooit zoveel hebben gezien en geroken als in deze big city.  
 


En soms is de beste manier voor een vrouw om te relaxen door de natuur op te zoeken en tot rust te komen op een plek als deze: Sedona in Arizona. Met een berglandschap waar je ‘u’ tegen zegt, kun je hier een heleboel kilometers fietsen door de prachtige omgeving, een kano huren en je ogen uitkijken terwijl je sportief bezig bent of mediteren op het hoogste puntje van de berg. 
 


Of voor de muziekliefhebbende vrouwen: Nashville, waar het barst van de barretjes en cafés met live shows. De Country Music Hall of Fame en de Johnny Cash Museum zijn absolute aanraders. Daarnaast staat de stad bekend om de heerlijke chicken wings en barbecue specialiteiten en is het uitgeroepen tot vriendelijkste stad in Amerika. Geen probleem om in je eentje de stad in te duiken, er rijden regelmatig gratis bussen heen en weer.
 


Hoewel de stad Verona in Italië bekend staat om haar romantiek en je bij iedere brug de welbekende liefdesslotjes tegenkomt, is het ook echt een stad om solo te bezoeken. Je wordt omringt door de bloemen en prachtige tuinen die niet alleen perfect zijn voor een bruiloft maar ook om af te strepen van je what-to-see-list. En als je hier toch bent, is het leuk om een wijntourtje te doen. Je zult deze stad zonder twijfel met veel liefde verlaten.
 


Van de kleurrijke gebouwen en leuke terrasjes kun je geen genoeg krijgen in Kopenhagen, Denemarken. Ook winkelen is hier geen probleem. Plan je trip tijdens de zomer wanneer het weer beter is en de dagen langer zijn. Huur een fiets want heel Denemarken is fietsvriendelijk, maar ook het openbaar vervoer is goed te doen!
 

 

Ten slotte is Bergen in Noorwegen de plek om te bezoeken wanneer je de meest waanzinnige fjorden wilt tegenkomen. Misschien krijg je ook nog wel een glimp mee van het Noorderlicht. Let's travel!
 


Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top