Fashion

Gezonde snack: Gepofte quinoa koekjes!

We willen allemaal gezond leven, maar toch is een snack wel heel verleidelijk op zo'n girls movie night met een wijntje erbij! Hier is ook niets verkeerds aan, maar wat nou als wij je zouden vertellen dat wij een te lekkere én gezonde snack hebben die perfect is voor avonden zoals die! Ja het is mogelijk..

Yep, we hebben het over gepofte quinoa koekjes! En wij gaan jullie vertellen hoe je deze moet maken.

Wat heb je nodig?

  • gepofte quinoa
  • geraspte geitenkaas
  • 2 eieren
  • en de kruiden waar jij zin in hebt.. Ga lekker los!

Hoe doe je het:

Mix al de ingrediënten samen in een kom. Mix het goed zodat het echt een mengsel wordt. Nu ga je het mengsel in ronde cirkeltjes op een bakplaat bedekt met bakpapier verspreiden. Als je dit hebt gedaan leg je nog een laagje bakpapier hierover en rol je met de deegroller zodat je koekjes wat platter worden (zo worden ze knapperiger als ze uit de oven komen!). Haal nu het papier eraf en bak de koekjes 7 minuten in de oven. Haal ze er nu uit, draai de koekjes om, en laat ze nog eens 7 minuten bakken. Houd ze in de gaten zodat ze niet verbranden! Na deze tweede keer kun je ze eruit halen en zijn ze klaar!

Laat de koekjes nog even afkoelen en dan zijn ze ready! TIP: Ze zijn heeerlijk met een guacamole of hummus dipje! Enjoy!

Deel dit artikel
Back to top