Fashion

Series die je kunt kijken terwijl je wacht op het nieuwe seizoen van The Crown

The Crown is misschien wel de beste historische dramaserie van het moment. Helaas is het tweede seizoen van de serie nog in de maak en duurt het ook nog wel even voor deze verschijnt.

Om de pijn van het wachten op een nieuw seizoen iets te verzachten hebben wij de leukste soortgelijke series voor jou op een rijtje gezet.

Downton Abbey
In Downton Abbey volgen we het leven van de rijke Crawley's en hun bediening. De serie begint met de familie Grantham die alles onder controle lijkt hebben, totdat de huidige erfgename overlijdt. Er wordt een nieuwe erfgename genaamd Matthew Crawley aangesteld en vanaf dat moment verandert alles voor de familie. Downton Abbey zit vol met de grootste schandalen en de meest prachtige kostuums en is dan ook een lust voor het oog.

The House of Eliott
Ben je een fashionliefhebber en gek op haute couture fashion? Dan is The House of Eliott de perfecte serie voor jou. Het verhaal gaat over Beatrice en Evangeline Eliott die actief zijn in de fashionwereld. De zusjes hopen een van de grotere namen te worden en zijn dan ook druk bezig met het opzetten van hun eigen haute couture modehuis. 

A Place to Call Home
Wanneer de jonge Sarah Adams na twintig jaar terugkeert naar Australië komt ze door een dramatische gebeurtenis in contact met de familie Bligh. Vervolgens wordt de oudste zoon van de familie, George, verliefd op Sarah. Iets waar moeder Elizabeth niet blij mee is. A Place to Call Home zou het Australische antwoord op Downton Abbey zijn en heeft dan ook wat overeenkomsten met de serie. Maar de serie is hoe dan ook de moeite waard om te kijken.

Pride & Prejudice
Deze miniserie van zes afleveringen is alleen al de moeite waard dankzij het geweldige optreden van Colin Firth en de vele romantische scenes. De sprong (én wet T-shirt) in het water is inmiddels legendarisch. In de korte reeks volgen we de vijf ongehuwde dochters van Mr. en Mrs. Bennet en hun nieuwe buren Mr. Bingley en Mr. Darcy die wat moeite lijken te hebben met de lage status van de gemeenschap.

The Tudors
The Tudors vertelt over de waargebeurde verhalen omtrent de Britse vorst Hendrik XIII. Hendrik stond voornamelijk bekend om zijn voorliefde voor vrouwen. Hij was dan ook met vijf verschillende vrouwen getrouwd, iets wat goed aan bod komt in de serie.
Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top