Beauty

5 handige tips om je haar sneller te laten groeien

Menig dame droomt van een volle, lange hairdo, maar moet het doen met een stuk kortere variant. Je lokken langer laten groeien kan soms tergend lang duren, maar gelukkig zijn er een paar trucjes waardoor je net wat sneller die extra centimeters krijgt. 

Spoel je haar met koud water
Even tanden op elkaar zetten en je douche afsluiten met een verfrissend straaltje water. Je haar spoelen met koud water helpt echt om je lokken langer gezond te houden, wat betekent dat je minder vaak een bezoekje aan de kapper hoeft te brengen. Hoewel het dezer winterdagen klinkt als een koude nachtmerrie, zal je haar je dankbaar zijn.

Was je haar met knoflookshampoo
Sommigen zweren erbij. Knoflookshampoo voorkomt haaruitval en zou het haar tot wel drie keer sneller laten groeien. Je kunt zelf een paar teentjes knoflook in je shampoo doen, maar om die knoflooklucht te voorkomen kun je ook speciale knoflookshampoo kopen, die geen knoflookgeur heeft.

                                               

Gebruik niet elke dag shampoo
Als je je haar te vaak wast, spoel je belangrijke oliën weg. Wil je toch graag je haar wassen, skip dan een keer de shampoo en gebruik alleen water of conditioner. Conditioner voedt je haar, waardoor het gezond blijft en daardoor ook sneller groeit. 

Gebruik haarmaskers
Wanneer je lang haar hebt, is alleen een conditioner gebruiken niet genoeg om je haar goed te verzorgen. Gebruik daarom regelmatig een haarmasker om je haar die extra voeding te geven.

Geef jezelf een hoofdmassage
Je hoofdhuid masseren is niet alleen fijn en ontzettend rustgevend, maar is ook nog eens goed voor de haargroei. Het stimuleert namelijk de bloedsomloop, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen bij je haarzakjes komen. Als je je hoofdhuid masseert kun je ervoor kiezen om dit te doen met een verzorgende olie. Zo zou castorolie ervoor zorgen dat je voller haar krijgt. 

Beeld Thumb: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top