Fashion

Dit effect heeft de manier waarop we ons kleden op onze denkwijze

Je hoeft geen fanatieke fashionista te zijn, noch een fashion week regular of een blitse modeblogger om je ervan bewust te zijn hoe belangrijk onze kledingkeuzes in de 21ste eeuw zijn. De kloffies waar we ons in hijsen sturen sterke signalen naar vrienden, collega’s en vreemden over onze persoonlijkheid. Daarom hebben we voor je op een rijtje gezet wat de kleding die je draagt over jou zegt.

Terwijl kleding honderd jaar geleden nog diende ter verwarming van het lichaam, is kleding in de jaren die volgden getransformeerd naar een manier om ons uit te drukken. Vooral nu de economie continu verandert, mensen hun banen verliezen en daarmee ook een bepaalde status, wordt de manier waarop we ons kleden des te belangrijker om onze identiteit te bepalen. Onze kleding helpt ons om te bepalen bij welke 'groep' we dénken te horen. 

Dress to impress
De kleding die je draagt zegt vaak wat over jou als persoon, maar de outfit die je aan hebt zegt ook daadwerkelijk wat tégen je. Uit een onderzoek van de Northwestern University blijkt dat de kleding die je aan hebt jou een bepaalde boodschap stuurt. In de studie lieten onderzoekers participanten een witte jas dragen. Tegen de ene helft vertelden ze dat het een doktersjas was en tegen de andere helft zeiden de onderzoekers dat zij een schildersjas droegen. Alle mensen moesten dezelfde opdrachten uitvoeren, maar degenen die de 'doktersjas' droegen, voerden de opdrachten aanzienlijk beter. Hun acties werden beïnvloed door de kleding die ze droegen.

Wanneer iemand een make-over krijgt of wanneer een acteur een bepaald kostuum aandoet, helpt het hen om de rol beter te begrijpen en zichzelf beter uit te drukken. Hetzelfde geldt voor jou in het dagelijks leven. Er bestaat niet specifiek een kledingstuk dat succes of flop uitstraalt hoe je jezelf in een bepaald kledingstuk voelt is wat telt. Hetgeen dat je wel in de gaten moet houden is dat je je niet moet kleden alsof je geen moeite in je outfit hebt gestoken. Wanneer je zomaar wat bij elkaar raapt, voel je je sneller een slons, waardoor je dat ook uitstraalt. 

Kleed je niet zoals je je voelt, maar zoals je je wilt voelen
Wil je een goede indruk maken tijdens een sollicitatie? Kleed je dan niet zoals je denkt dat je je moet kleden, maar draag kleding die in jouw ogen succes uitstralen en je zelfvertrouwen geven, waardoor jij je ook beter zal presenteren tijdens een gesprek. Om je op weg te helpen naar een succesvolle garderobe hebben we een paar leuke kortingen voor je geselecteerd. Zo kun je nu bij Winkelstraat shoppen tot wel 50 procent én hoef je geen verzendkosten te betalen. Ook het kledingmerk McGregor biedt leuke kortingen. Binnen no-time kleed jij je zoals je je wilt voelen. 

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top