Wedding

Zoveel hoor je uit te geven aan een huwelijkscadeau

Het is niet baanbrekend om te zeggen: een bruiloftsgast zijn is zeer prijzig. Naast het feit dat je een outfit nodig hebt, accommodatie moet regelen en ook nog eens een stuk moet reizen, blijft er ook altijd nog die brandende vraag over: hoeveel hoor je uit te geven aan een cadeau?

Terwijl je overduidelijk je best wilt doen voor een mooi presentje wil je liever niet failliet gaan, maar ook niet worden aangekeken als de gierigaard. Voor het kersverse bruidspaar is het makkelijk om geld te vragen in plaats van spullen. Dit bespaart de gasten weer tijd en moeite maar brengt weer een heel ander probleem met zich mee. Door te tortelduifjes geld te geven, word je als gast gedwongen te onthullen hoeveel je precies -tot op de cent- hebt gegeven. 



Uit een onderzoek van The Wedding Shop blijkt dat de meeste mensen het erg lastig vinden om een huwelijkscadeau te geven. Ook komt naar voren dat veel personen sneller een mooi of duur cadeau geven wanneer de bruid en bruidegom accommodatie regelen. Maar liefts 65 procent van de ondervraagden zou in dat geval dieper in de buidel tasten. Natuurlijk zijn hier ook uitzonderingen op. Meer dan 90 procent van de mensen geeft aan om hoe dan ook een mooi cadeau te geven wanneer hun beste vrienden of familie gaan trouwen. 

Enfin. Om voor eens en voor altijd antwoord te krijgen op de vraag hoeveel geld je moet spenderen aan een huwelijkspresentje, hebben we een overzicht gemaakt van wat de meeste mensen gemiddeld uitgeven aan een cadeau.

Aan je broer of zus: €90-,
Kleinkind: €90-,
Ouder: €80-,
Beste vriend(in): € 75-,
Goede vriend(in): €60-,
Tante of oom: €45-,
Je neef of nicht: €40-,
Neef of nicht van je partner: €35-,
Vriend of vriendin van je partner: €30-,
Achterneven of achternichten: €30,-
Je baas: €27-,
Je buurman of buurvrouw: €25

Beeld: Pexels

Deel dit artikel
Back to top