Beauty

Zo houd je je witte sneakers écht wit

De trotse eigenaar zijn van een paar vlekkeloos, witte schoenen is ware toewijding. Hoewel je dolgraag in het bezit wilt zijn van een paar onberispelijke witte sneakers, neem jij het genoegen met een paar verkleurde gympen. Vanaf nu is deze instelling uit den boze, want er zijn genoeg trucjes om je gympen daadwerkelijk smetteloos wit te houden.

Begin goed
Hoewel je het aanbod van de lieftallige winkelmedewerker voor een beschermende schoenenspray meestal meteen afslaat, is dit een gewoonte om te heroverwegen. Zodra je je gloednieuwe sneakers uit de doos haalt, is het essentieel om ze in te sprayen met een beschermende spray. 

Maak je schoenen regelmatig schoon
Het lijkt misschien ietwat overdreven maar wil je mooie schoenen dan is het fundamenteel dat je ieder vlekje dat net op je schoenen is gekomen zo snel mogelijk wegpoetst. Als je dit niet doet is de kans groot dat het vuil dieper in de stof of het leer doordringt, waardoor je later de vlek niet meer uit je schoenen krijgt. Heel veel extra moeite hoeft het niet te zijn. Zodra je thuis bent en je je sneakers uittrapt, ga je ze even bij langs met een vochtig doekje. Zo gepiept!

Wat je ook doet: doe je canvas sneakers niet in de wasmachine
Het klinkt als een makkelijke en snelle oplossing om je gympen in de wasmachine te doen, maar dit is o zo slecht voor je schoenen. Je gympen slijten ontzettend wanneer je ze in de draaiende schoonmaaktrommel gooit. Daarnaast kan de hitte van de machine ervoor zorgen dat het witte rubber van je schoenen geel wordt. 

Nog meer schoonmaken 
Ook de zon kan een reden zijn waardoor je zolen en het rubber aan de zijkant van je schoenen geel wordt. Bewaar je witte sneakers daarom niet in direct zon licht. Wil je ook het rubber en de zool van je school reinigen? Maak deze dan schoon met verdunde zeep en een zacht sponsje. Doe dit ook om een gele rubberrand te voorkomen. 

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top