Beauty

Dit wist je nog niet over de beautyblender

Een paar jaar geleden maakte de beautyblender z’n intrede in de beautywereld en bijna iedereen was meteen hooked aan het kleine sponsje. Ondanks dat de beautyblender zo bekend is, zijn er een boel dingen die we niet weten. 

Van de bedenkplaats van het sponsje tot de iconische roze kleur. Dit zijn de dingen die je nog niet wist over de beautyblender.

Geen gewone spons
De beautyblender lijkt een gewone spons, maar is eigenlijk heel anders dan de make-upsponsjes die we al kenden. De vroegere sponsjes stootten namelijk het water af terwijl de beautyblender juist water opneemt zodat er geen foundation in de spons gezogen kan worden.

Bedacht tijdens special effects make-uples
Rea Ann Silva bedacht het sponsje tijdens het volgen van een special effects make-uples. Tijdens de les ging het over het knippen van sponsjes voor een bepaalde techniek. Op dat moment bedacht Silva dat je een sponsje ook kunt gebruiken voor het aanbrengen van foundation.

Heeft zijn kleur te danken aan een fout
Het iconische roze sponsje heeft zijn kleur te danken aan een foutje met het prototype. De beautyblender die werd aangeleverd was knalroze en het lab vertelde Rea daarom dat ze kleur moest negeren. Maar de dame werd zo vrolijk van de opvallende kleur dat ze besloot de beautyblender deze kleur te laten.

Niet alleen geschikt voor vloeibare producten
De beautyblender wordt vaak gebruikt voor het blenden van vloeibare producten maar hij is niet specifiek hiervoor gemaakt. Het sponsje is namelijk ook gewoon te gebruiken voor het aanbrengen van poeder. Knijp het sponsje wel even goed uit voor gebruik, anders heb je kans dat je bronzed look juist verpest wordt.

Gemaakt voor het bijwerken van make-up
Wat veel mensen niet weten is dat Silva de beautyblender heeft ontworpen voor het bijwerken van je make-up look. In plaats van een nieuwe laag foundation aan te brengen gebruikte Rea de spons om de foundation opnieuw te blenden en er weer mooi uit te laten zien.

Deel dit artikel
Back to top