Beauty

7 tips om van je vette haar af te komen

Vet haar is voor veel vrouwen een groot probleem. Maar wist je dat greasy haar met wat simpele tips gewoon te voorkomen is. Wij hebben de beste adviezen voor jou op een rijtje gezet zodat je eindelijk van dat vette haar afkomt.

1. Was je haar niet elke dag
Veel vrouwen wassen hun haar elke dag omdat het zo vet is, maar eigenlijk kun je dit beter niet doen. Je haar wordt namelijk elke keer dat je het wast gestript van zijn natuurlijke oliën, hierdoor gaat je haar juist extra olie produceren om dit te compenseren. Probeer je haar eens om de dag te wassen in plaats van elke dag.

2. Gebruik talkpoeder of droogshampoo
Vind je het moeilijk om meteen een wasbeurt over te slaan? Probeer dan eens talkpoeder of droogshampoo. Je brengt dit goedje gewoon aan op je haarwortels en kamt het vervolgens uit. Er is nu niks meer te zien van dat vette haar en het voelt gewoon schoon aan.

3. Gebruik geen conditioner op je hoofdhuid
Conditioner zorgt natuurlijk voor zacht haar maar het zorgt er ook voor dat je haarwortels meer oliën gaan produceren. Probeer dus alleen conditioner in je haarpunten te gebruiken.

4. Borstel je haar niet teveel of te weinig
Teveel borstelen stimuleert de olieproductie maar te weinig borstelen zorgt juist voor een ophoping van de olie op je hoofd. Probeer de juiste balans voor jouw haar te vinden.

5. Raak je hier niet onnodig aan
Het aanraken van je haar is echt een no-go als je vet haar hebt. Je vingertoppen bevatten veel oliën en deze breng je bij elke aanraking over op je haar, niet zo fris dus.  

6. Gebruik geen stijltang
Als je gekruld haar hebt is het slim om ook het gebruik van de stijltang te vermijden. Gekruld haar heeft namelijk veel volume bovenin wat ervoor zorgt dat het minder snel vet wordt. Het wordt dus tijd om je woeste krullen te accepteren.

7. Spoel je haar goed uit
Wist je dat je je haar minimaal 30 seconden moet uitspoelen? Een van de redenen van vet haar is het niet goed uitspoelen van shampoo en conditioner. Heb je meteen een goede reden om net wat langer onder de douche te blijven staan.Beeld: Mario Testino voor Allure magazine

Deel dit artikel
Back to top