Beauty

Wil jij jouw huid drastisch verbeteren? Stop dan met alcohol drinken!

Een wijntje zo nu en dan kan echt geen kwaad maar als je dagelijks minstens twee drankjes naar achteren gooit, kunnen er de nodige nadelen aan kleven. Eén van de belangrijkste hiervan is het slechter worden van jouw huid.

En je huid is toch je visitekaartje. Alcohol zijn eigenlijk suikers maar dan met 50% meer calorieën en die suikers zorgen voor een hogere insulinespiegel, veranderingen in het DNA en uitdroging van de huid met als gevolg een verminderde collageenaanmaak. Dankzij alcohol neem je voedingsstoffen minder goed op, heb je een grotere behoefte aan zout en verandert je hormoonhuishouding waardoor je meer testosteron krijgt. Dat hormoon zorgt voor puistjes en een mannelijker uiterlijk: denk aan een minder slanke taille, een opgeblazen gezicht, dunne benen en haaruitval. Fijn, heel fijn.

Stel je eens voor dat je tijdens een feestje all out gaat met drankjes en slechte hapjes dan kan het wel 30 dagen duren voordat je lichaam hiervan hersteld is. Ga je toch over de schreef, zorg er dan in ieder geval voor dat je na een 'fout avondje' wel je make-up afhaalt en gebruik een crème met retinoïde voor je gezicht omdat deze het effect van alcohol op je huid verminderd en vernieuwing van je velletje stimuleert. The morning after kun je het beste je huid verwennen met een super hydraterend masker die je bij voorkeur in de vriezer bewaart om je huid extra verkoeling te geven.

Deel dit artikel
Back to top