Fashion

De modewereld keert Melania Trump de rug toe

De outfits van de toekomstige first lady zijn een veelbesproken onderwerp op fashion websites maar nu Melania Trump de nieuwe presidentsvrouw wordt, komt hier misschien wel verandering in.  

Het begon allemaal met Sophie Theallet, de designer die acht jaar lang Michelle Obama heeft gekleed. In een brief op haar twitterpagina vertelde de ontwerpster dat ze niet van plan is om Melania Trump te gaan kleden, maar daar hield Sophie het niet bij. In haar statement riep de ontwerpster haar collega’s op om hier ook voor te kiezen.

Het blijft niet alleen bij ontwerpers die afstand nemen van Melania. Fashionista.com heeft een artikel geplaatst waarin zij laten weten dat ze zo min mogelijk over haar gaan schrijven. De website geeft aan dat zij niet willen bijdragen aan het in een positief licht zetten van de familie terwijl de Trumps zo’n grote bedreiging vormen voor vrouwen, minderheden en immigranten.

Ook bij Vogue en InStyle is het nog maar de vraag hoe vaak Melania een plekje in het tijdschrift krijgt. We kunnen nog wel artikelen over Mrs. Trump verwachten die van grote relevantie zijn, maar er zal zeker niet zoveel over het Sloveense ex-model geschreven worden als over Michelle Obama.

 


Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top