Fashion

Deze tentoonstelling over prinses Diana moet je echt bezoeken

In september 2017 is het alweer 20 jaar geleden dat prinses Diana is overleden. Om deze gebeurtenis te herdenken komt er een tentoonstelling over de prinses en het is niet zomaar eentje.

In het Kensington Palace in Londen zullen 26 van Diana’s meest iconische outfits tentoongesteld worden. De expositie zal het verhaal laten zien van een jonge vrouw die in korte tijd moest leren hoe ze zich koninklijk moest kleden. Lady Di heeft op een unieke manier de spotlight weten te werpen op Britse fashion en zijn designers. Diana was dan ook een van de meest gefotografeerde vrouwen in de wereld.

Het pronkstuk van de collectie is een jurk die ontworpen is door Victor Edelstein. De prinses droeg deze jurk toen ze 1985 samen met John Travolta danste tijdens een galadiner in The White House. Daarnaast is het de jurk die Diana droeg tijdens het maken van haar laatste officiële portret, waardoor deze van zeer bijzondere waarde is geworden.  

De tentoonstelling is vanaf 24 februari 2017 te zien in Kensington Palace. Hier op de redactie sparen wij in ieder geval alvast voor een retourtje Londen!

Meer weten over de expositie Diana: Her Fashion Story, dat kan hier.







Beeld: Getty 

Deel dit artikel
Back to top