Fashion

Dit is de invloed die social media heeft op plastische chirurgie en eetstoornissen

Filmpjes over contouren en highlighten, daar blijft het tegenwoordig niet meer bij. Op social media wordt een bepaald beeld gecreëerd van hoe je eruit zou moeten zien en dit blijkt een grote invloed op ons te zijn.​

Iedereen vroeg het zich af: heeft Kylie Jenner lip injecties gehad? Het duurde even maar uiteindelijk gaf Kylie het toe, maar zij is niet de enige celebrity die deze ingreep heeft laten doen. Steeds meer bekende YouTubers vertellen zonder schaamte over hun cosmetische ingrepen terwijl dit voorheen achter gesloten deuren werd gedaan. Ook van het delen van een selfie op de operatietafel kijkt niemand meer op. Doordat het taboe op dit onderwerp is verdwenen is het aantal chirurgische ingrepen het afgelopen jaar behoorlijk gestegen!

Plastisch chirurg Dr. Dara Liotta heeft het idee dat steeds meer mensen onder de 35 jaar injecties zien als een onderdeel van hun beauty routine. "It's part of the beauty upkeep routine. There's less a feeling of it being an invasive procedure than it is just what you do to keep yourself looking good."

Social Media shaming heeft geleid tot een stijging van het aantal cosmetische ingrepen. Daarnaast heeft het ervoor gezorgd dat veel mensen die er last van hadden stopten met social media. Wist je al dat je maar 20 minuten per dag op Facebook hoeft te zitten om een slechter zelfbeeld te ontwikkelen? Daarnaast neemt ook nog eens de kans op het ontwikkelen van een eetstoornis toe. Ook de kiekjes van extreem dunne mensen die onder het mom van fitspo/thinspo worden geplaatst dragen bij aan het ontwikkelen van een eetstoornis.
 

 

🦄

Een foto die is geplaatst door Kylie (@kyliejenner) op

Deel dit artikel
Back to top