Fashion

Op deze 7 manieren werken succesvolle vrouwen niet harder maar slimmer

Succes komt natuurlijk niet uit de lucht vallen maar het is iets waar je hard voor moet werken. Dit is helaas niet makkelijk met alles wat je moet doen en laten tegenwoordig dus het is belangrijk om ervoor kiezen dingen zo slim mogelijk aan te pakken.

1. Focus je op iets wat je echt wilt doen en leuk vindt
Je kunt wel gaan doen wat een ander wilt of denkt dat jij zou moeten doen maar daar zul jij je nooit zoveel voor inzetten als iets waar je zelf dol op bent. Zolang je maar gedreven bent en ergens passie voor hebt, hoef je niet vanaf het begin het beste in iets te zijn: uiteindelijk wordt je dit wel dankzij alle energie en liefde die je erin steekt. Belangrijk is om een plan te maken, hoe klein deze ook is, om te kijken of je naar je doelen toe werkt.

2. Streef naar ontwikkeling in plaats van perfectie
Wij vrouwen willen het liefst alles zo perfect mogelijk doen maar dit kan niet altijd. Alle vooruitgang die je boekt, is een stap in de goede richting: laat perfectie je niet tegenhouden om je uiteindelijke doel te bereiken.

3. Gebruik apps en tools om je leven makkelijker en efficienter te maken
Er zijn talloze apps die ervoor zorgen dat dingen gestroomlijnder lopen in je leven. Iets wat je bijvoorbeeld ook kunt doen, is zoveel mogelijk afleiding voorkomen. Zet je telefoon bijvoorbeeld op de niet storen stand (ook als je gaat slapen zodat je een goede nachtrust hebt) en kies ervoor om niet constant social media pop-ups te krijgen.

4. Kijk kritisch naar jezelf
Neem je eigen gedrag eens onder de loep: help jij jezelf met dingen die je doet of werk je jezelf tegen? Probeer zoveel mogelijk slechte eigenschappen uit je leven te bannen.

5. Zorg goed voor jezelf
Heel leuk hoor al het werk wat je verzet maar als je niet goed voor jezelf zorgt dan kom je er niet zo ver mee. Voorkom dat je lichamelijk en geestelijk zwak wordt door genoeg te eten, slapen, rusten en sporten. Ga tussen de middag op een plek lunchen waar je lekker en gezond kunt eten, volg yogaklasjes en zorg voor leuke uitjes met vriendinnen.

6. Zoek een mentor
Niet alleen kan een mentor jou goede adviezen geven wat betreft zakelijke beslissingen, ook zorgen ze voor de nodige inspiratie. Daarnaast is een mentor die jou in de gaten houdt op persoonlijk vlak belangrijk: zoek hiervoor iemand uit die je vertrouwt en waarvan je het ook aaneemt als diegene je probeert terug te fluiten omdat jij jezelf voorbij loopt.

7. Werk samen, deel dingen en delegeer
Je hoeft niet alles alleen te doen: het is wat ons betreft alleen maar leuker om met een team te werken. Hierdoor kom je op nieuwe ideeen, kun jij je gevoelens kwijt over bepaalde zaken en kun je dingen uit handen geven zodat niet alles op jouw schouders rust.

Deel dit artikel
Back to top