Fashion

Zo heb je nooit meer WiFi-storing tijdens het Netflixen, Skypen, YouTuben en sale shoppen!

Als we ergens niet meer zonder kunnen dan is dat wel een goede WiFi-verbinding: bijvoorbeeld in het hotel waar je verblijft tijdens een citytrip of als uit eten bent en een Snap wilt delen van wat er op je bord ligt maar je databundel is bijna op. Maar waar WiFi het hélemaal goed moet doen, is natuurlijk bij jou thuis.

Helaas is dat vast niet altijd het geval. Je kent het waarschijnlijk wel: zit je net in een spannende scène van een film waar je al eeuwen op gewacht hebt, stoort WiFi en gaat het beeld haperen waardoor je helemaal uit het moment raakt. Niet fijn! Je staat er misschien niet bij stil maar er zijn gelukkig een paar simpele dingen die je kan doen om ervoor te zorgen dat je WiFi-verbinding zo goed mogelijk is.

Maak de popcorn (en ander eten) klaar voordat je gaat Netflixen
Het is je misschien wel eens opgevallen: zodra jij de magnetron aanzet, wordt je internetverbinding ineens een stuk slechter. Dat is niet zo gek want voor het opwarmen van jouw eten worden er microgolven gebruikt die op dezelfde frequentie zitten als jouw router. Bij de meeste routers kun je de standaard 2,4 GHz-frequentie aanpassen naar de 5 GHz-frequentie. Dit is trouwens ook de ideale optie als de router van de buurman jouw netwerk verstoort, je veel oude apparaten gebruikt met Bluetooth en je dol bent op kerstverlichting. De kans is groot dat deze dingen allemaal functioneren op de 2,4 GHz-frequentie.

Zorg dat je verbinding optimaal is dankzij een WiFi-versterker
Als je in een huis woont waar de router beneden staat in een kast en je twee verdiepingen erboven slaapt, zou het zomaar kunnen zijn dat het signaal matig is vanwege al het beton waar de verbinding doorheen moet. De oplossing? Schaf een WiFi-versterker (of meerdere) aan zodat je in elke kamer in het huis een optimale verbinding hebt. Natuurlijk helpt het ook als je de router op een plek zet waar deze zoveel mogelijk vrij signaal kan geven. Het schijnt trouwens ook dat water roet in het eten gooit dus zet je router niet achter een aquarium. 

Gebruik zoveel mogelijk kabels waar mogelijk
Wireless internet is heel handig, maar als het niet hoeft dan kun je misschien beter een kabel gebruiken om dingen aan te sluiten. Op die manier hoeft het signaal niet door een muur of deur heen en levert het de best mogelijke internetverbinding op. De WiFi kan dan gebruikt worden voor dingen waar het écht nodig is.

Past jouw huidige internetaansluiting wel bij jou?
Misschien heb je al jaren hetzelfde internetabonnement en past deze eigenlijk helemaal niet meer bij jou. Doe dan eens een speedtest via de website van KPN (rechtsboven even op zoeken naar speedtest) om erachter te komen hoe snel jouw internet daadwerkelijk is. Ben jij een basisgebruiker en zit je voornamelijk op internet om je mail en Facebook te checken, woon je met z'n tweeën in huis en kijk je wel eens een YouTube filmpje tegelijk? Dan is 20 mbit als download snelheid voldoende. Ben je met 4-6 mensen thuis die allemaal tegelijk een HD-film willen kijken, Netflixen en gewoon browsen op het internet, dan is een 60 mbit-snelheid iets wat beter bij je past. Die hard internetgebruikers die gamen en tegelijkertijd HD-tv kijken en Skypen, kunnen het beste een 100 mbit-verbinding hebben. 

Bij KPN hebben ze voor ieder type internetgebruiker de juiste aansluiting. Handig is dat als je nu overstapt naar een Alles-In-1 pakket van KPN, hier zit ook interactieve tv en vaste telefonie bij, een monteur alles bij je komt installeren en tegelijkertijd een WiFi-check doet zodat alles in je huis optimaal werkt!

Deel dit artikel
Back to top