Beauty

8 fouten die jij maakt tijdens het reinigen van jouw gezicht

We weten het allemaal: je gezicht schoonmaken voordat je naar bed gaat is echt een must. Maar zelfs als je dit trouw doet, kun je de nodige fouten maken met als gevolg een geïrriteerde huid. Hoog tijd om de 8 meest gemaakte fouten tijdens het reinigen van het gezicht onder de loep te nemen.

1. Maar één keer per dag je gezicht schoonmaken
Naast dat je elke dag voor het slapen je gezicht moet ontdoen van make-up, vuil en overtollig vet, is het ook belangrijk dat je in de ochtend aan de slag gaat met een reinigingsmiddel. Je huid wordt wakker, je ontdoet het van dode huidcellen en maakt het klaar voor het opnemen van het verzorgingsproduct wat je gaat aanbrengen.

2. Niet je handen wassen voordat je aan de slag gaat met je gezicht
Op je handen is heel wat vuil te vinden en hoewel je het misschien niet bewust doet, smeer je die viezigheid op je gezicht als je niet je handen wast voordat jij je gezicht gaat reinigen. 

3. Te hardhandig te werk gaan
Laat het reinigingsmiddel zijn werk doen: ga dus niet als een gek met een washand of ander grof middel over je huid schuren. Vooral mensen met acne denken soms 'hoe schoner, hoe beter' maar dat is dus niet het geval op deze manier.

4. Het gebruik van te uiteenlopende temperaturen
Je zou denken dat je warm water moet gebruiken om je poriën te openen tijdens het schoonmaken en koud om deze weer te sluiten. Het nadeel hiervan is dat je huid sneller uitdroogt. Kies daarom voor lauwwarm water te allen tijde.

5. Twee keer achter elkaar je huid schoonmaken
Dubbel je huid reinigen, is echt een trend op dit moment. Toch staan niet alle experts erachter. In plaats van lagen make-up op je gezicht te smeren waardoor je het twee keer moét reinigen, kun je beter de reden aanpakken waarom je die lagen erop aanbrengt. Door het tweemaal reinigen van de huid, maak je meer kapot dan dat je dingen oplost.

6. Een reinigingscrème of balsem gebruiken
Er zijn veel mogelijkheden wat bretreft reinigingsmiddelen maar je kunt het beste voor een gel of een schuim gaan. Een crème of balsem laten vaak een residu op je gezicht achter wat het natuurlijke hydraterende proces verstoort. Ook wordt het verzorgingsmiddel wat je daarna opbrengt, minder goed door je huid opgenomen.

7. Het gebruik van reiningsapparaten schromen
Zeker als je in de stad woont en er flink wat schadelijke stoffen in de lucht zweven of als je vaak flink zweet in je gezicht, dan is het gebruik van een Clarisonic of een ander apparaat geen overbodige luxe. Gebruik het alleen niet te vaak: driemaal per week is voldoende. Heb je snel last van een rode huid of heb je rosacea / couperose? Dan is zo een apparaat niet aan te raden: schoonmaken met je vingers is voldoende.

8. Zuren vermijden
Het gebruik van een zuur klinkt agressief, maar sommige hebben een erg gunstig effect op je huid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan salicylzuur, melkzuur of glycolzuur. Deze zullen je huid reinigen zonder deze teveel te ontdoen van huideigen nodige stoffen.

Deel dit artikel
Back to top