Beauty

7 dingen waarvoor je tandpasta kunt gebruiken

We gebruiken het –als het goed is- iedere ochtend en avond om onze tanden te poetsen. Maar wist je dat je tandpasta voor nog veel meer dingen kunt gebruiken?

1. Acnébestrijder
Puisten, het blijft een dingetje. Terwijl je hoopte dat het na de puberteit gedaan was met die kleine etterbakjes heb je ze nog steeds. Om sneller van deze pukkeltjes af te komen, moet je je puistje voor het slapen insmeren met wat tandpasta. Tandpasta droogt acné uit, waardoor je er sneller vanaf bent. De volgende ochtend wel goed je huid schoonmaken met lauw water.

2. Gympen schoonmaken
Is de witte rand van je gympen niet zo wit meer? Geen zorgen. Poets met een oude tandenborstel over de rand heen en veeg de tandpasta vervolgens weg met een natte doek, et voilà. Je gympen zien er weer uit als nieuw.

3.  Zilver poetsen
Glanst je zilveren ketting niet meer zo mooi als toen je ‘m kocht? Maak je zilver dan schoon met tandpasta. Smeer wat tandpasta (met een wattenstaafje) op de ketting en maak ‘m daarna schoon met een droge doek. In een mum van tijd glanst je ketting weer.

4. Voor je handen
Niets zo vervelend als de geur die knoflook, vis, ui of andere groenten na het koken achterlaten op je handen. Om van deze hardnekkige geurtjes af te komen, kun je tandpasta gebruiken als handcrème. Masseer de tandpasta even in en spoel de pasta daarna af met wat water. Je handen ruiken weer fris.

5. Nagels
Als je toch bezig bent met tandpasta op je handen smeren, scrub je nagels dan ook meteen met een oude tandenborstel. Hierdoor worden je nagels niet alleen gereinigd, maar krijgen je nagels ook een glans en worden ze sterker.

6. Muggenbulten
Vreselijk, die bulten die enorm jeuken. Je wilt het liefst zo snel mogelijk van die jeuk af. Iets wat de jeuk tegengaat is -je raadt het vast al- tandpasta. Het bultje verdwijnt helaas niet sneller, maar de jeuk wordt een stuk minder!

7. Badkamerspiegel
Ben je het zat dat je badkamerspiegel beslagen is na het douchen? Smeer dan zorgvuldig tandpasta uit over de spiegel tot je het niet meer ziet. De volgende keer na het douchen is je spiegel niet beslagen. It’s like magic.

Beeld: Elle Italia
Deel dit artikel
Back to top