Beauty

De kans is groot dat jij je haar verkeerd borstelt maar zo doe je het wél goed!

Iedereen weet dat je niet als een gek met een borstel door je haar moet gaan rossen als deze vol zit met klitten maar we doen het allemaal wel eens als we haast hebben. Dit is helaas niet de enige fout die wij vrouwen zo nu en dan maken als het aankomt op het doorkammen van onze manen. 

Haarexperts hebben de grootste fouten voor ons opgesomd en laten meteen even weten hoe het wél moet. Gewoon met een borstel door je haar gaan als het nat is, is bijvoorbeeld not done. Je kunt beter leave-in conditioner op je lokken aanbrengen en met een grove kam van de punten naar boven werken. Als er veel klitten in je haar zitten, verdeel je manen dan in verschillende delen en pak de knopen per sectie voorzichtig aan. Wil je toch met een borstel aan de slag, gaat dan voor de zogenaamde Wet Brush of een Tangle Teezer.

Wil jij je haar borstelen als het droog is, dan wordt de Mason Pearson haarborstel aangeraden. Deze zachte borstels zijn gemaakt van zwijnenhaar en zorgen ervoor dat je hoofdhuid goed gemasseerd wordt en tegelijkerheid de natuurlijke oliën worden verspreid over je manen. Als je krullen hebt, kun je beter niet je haar borstelen als het droog is. Haal liever je vingers door je haar heen om deze te ontwarren. 

Een andere veelgemaakte fout, is het te weinig borstelen van het haar. Een haar kan wel zeven jaar oud worden en gemiddeld verliezen we 120 haren op een dag om ruimte te maken voor nieuwe exemplaren. Als jij je manen te weinig borstelt, dan zorg je dat er minder ruimte is voor nieuwe haren. 

Beeld: Mario Testino voor Allure magazine
Deel dit artikel
Back to top