Beauty

Beauty hacks met baking soda

Geef je haar met baking soda een enorme boost!

Baking Soda is een product dat regelmatig in vele keukens wordt gebruikt. Maar wist je dat je dit product voor veel meer dingen kunt gebruiken dan alleen voor bakken?

Bleek je tanden
Mix baking soda met een beetje water zodat het een pasta wordt. Doe de pasta op je tandenborstel en poets je tanden voor ongeveer twee minuten. Doe dit één keer per maand en je zult merken dat je wittere tanden krijgt!

Droogshampoo
Gebruik in plaats van droogshampoo baking soda voor hetzelfde effect. Sprenkel een klein beetje baking soda bij je haarwortels en laat het twee minuten zitten. Schud vervolgens de baking soda uit je haar en je vette haar is verdwenen.

Tegen acne
Maak een huidmasker van baking soda en honing om af te rekenen met acne. Smeer het mengsel op je huid en laat het vervolgens 15 minuten zitten voordat je het masker van je huid spoelt.  

Volumeshampoo
Mix een halve theelepel baking soda door je shampoo wanneer je je haar wast. De baking soda verwijdert onzuiverheden uit je haar waardoor het lichter voelt en er veel voller uitziet.

via GIPHY

Blonder haar
Zwem je veel en heeft je blonde haar door het chloorwater een groene gloed? Was je haar dan met baking soda. Meng 1 theelepel baking soda met 1 liter water en spoel hiermee je haar af.

Desinfecteer je borstel
Plaats je borstel in een bak warm water, wat baking soda en citroensap om ‘m eens goed te reinigen. Wanneer je borstel na zijn bad weer is opgedroogd is-ie weer zo goed als nieuw.

Pedicure
Vul een voetenbad met warm water, drie eetlepels baking soda en je favoriete olie en plaats vervolgens je voeten voor 20 minuten in het bad. Scrub daarna je voeten met een pasta van baking soda en water. Na de scrub zullen je voeten babyzacht aanvoelen.

Schone nagels
Wanneer je je nagellak te lang op je nagels hebt laten zitten, zie je vaak een gele gloed op je nagels. Verwijder dit door je nagels te poetsen met baking soda en wat water.

Beeld: Elle Brazil

Deel dit artikel
Back to top