Beauty

9 dingen waarvoor je altijd je föhn zou moeten gebruiken

We zijn onze föhn keer op keer dankbaar wanneer we niet met natte lokken de deur uit hoeven.  De haardroger heeft ons al meerdere keren gered van een bad hair day, maar wist je dat je nog zoveel meer met een föhn kan doen?

Schoenen uitlopen
Wanneer je net nieuwe hakken hebt, duurt het soms even om je muiltje in te lopen. Gelukkig kun je het inloopproces heel makkelijk versnellen. Doe de dikste sokken aan die je hebt en stap in je nieuwe schoenen. Föhn vervolgens 15 seconden op de plekken waar je schoen te strak zit.

Haal labels van flessen
Flessen en glazen potjes zijn geweldig voor DIY-projecten, maar soms is het best lastig om de labels van je DIY-project af te halen. Vanaf nu niet meer. Föhn voor een paar seconden over de sticker heen. De lijm van de sticker wordt hierdoor warm, waardoor je het etiket in een mum van tijd van de fles af kunt halen.

Verwijder waterkringen
Wanneer iemand z’n glas op je mooie houten tafel zet zonder viltje kan je diegene soms wel wat doen. Gelukkig hoef je niet meteen te schuren en te beitsen om die waterkring uit je tafel te krijgen. Föhn op de laagste stand over de waterkring heen. Werkt dat nog niet? Zet de föhn dan op een hogere stand.

Wimperkruller
Krullende wimpers maken met alleen een wimperkruller soms nog best lastig zijn. Om in het vervolg wimpers te creëren à la Adriana Lima hoef je voor slechts een paar seconden de föhn op je wimperkruller te zetten. Dankzij deze truc krijg je binnen no-time gekrulde wimpers die lang gekruld blijven.
 

 

LUNCH TIME 👅👅👅👅

Een foto die is geplaatst door Adriana Lima (@adrianalima) op


Haal poeder uit kleding
Het is helaas een bekend probleem. Je wilt in alle haast nog wat poeder op je gezicht doen, maar in plaats van je smikkel te voorzien van make-up belandt de poeder op je kleding. Je wilt snel met je handen de poeder van je kleding vegen, maar helaas maak je het alleen maar erger. Pak je föhn en zet hem op de laagste stand om de make-up van je kleding te blazen.

Verwijder kaarsvet en krijtvlekken
Het is soms pijnlijk moeilijk om kaarsvet en krijtvlekken te verwijderen zonder je tafel te beschadigen. Opnieuw is je haardroger je redder in nood. Gebruik een föhn om de wax en krijtvlekken te laten smelten. Daarna kun je de vlekken veel makkelijker van je tafel af halen.

Verwijder strijkapplicaties en vinylletters uit kleding
Wanneer je een opdruk op je kleding zat bent, kun je weer grijpen naar de föhn. Strijkapplicaties en vinylletters worden op je kleding aangebracht met behulp van hitte en met hitte krijg je ze er ook weer af. Heel logisch eigenlijk.

Geef taarttoppings een professionele look
De taart mag dan nog zo lekker smaken, het oog wil ook wat. Wanneer je een taart maakt met icing, geef je het snel een glanzende look door de icing even te föhnen. Föhn voorzichtig over de icing tot het een beetje begint te smelten. Wanneer de icing weer afkoelt blijft je taart er glanzend uitzien.

Föhn de kramp weg
Heb je last van kramp in je voeten of enkels? Zet de föhn dan op de plek van de kramp. Houd de föhn niet te dichtbij je voeten of enkels, om te voorkomen dat je je verbrandt.

Beeld: Pexels

 

Deel dit artikel
Back to top