Beauty

7 weetjes die jij nog niet kende over jouw haar

Een mislukte kappersbeurt kan ons weken rot laten voelen en dat is niet zo gek ook: jouw kapsel heeft een grote invloed op hoe je voelt over je uiterlijk. Er zijn gelukkig heel wat dingen die je zelf kunt doen en laten voor een weelderige coupe, maar kende jij deze 7 weetjes over jouw haar al?

1. Roken is funest voor je haar
Wist jij dat rokers vier keer een grotere kans hebben om grijs te worden als ze in de twintig zijn? De schadelijke stoffen in sigaretten tasten de pigmentproducerende cellen aan met alle gevolgen van dien. Daarnaast zorgt roken ervoor dat er minder bloed naar de haarzakjes gaat waardoor je haar ook dunner kan worden.

2. Iedereen wordt geboren met ongeveer hetzelfde aantal haarzakjes
Mensen hebben allemaal ongeveer rond de 120.000 haarzakjes. Helaas is de ene haar dunner dan de andere en werken niet alle haarzakjes optimaal. Hier komt het verschil van de totale dikte van de haarbos vandaan. Je gezondheid, hormonen, dieet en ouder worden hebben allemaal invloed op je haren.

3. Aan je haren kun je vaak als eerste zien of je gezond bent of niet
Omdat je lokken niet een vitaal onderdeel van je lichaam zijn, je kunt best zonder haren overleven, zal je lichaam eerst vitaminen en dergelijke onttrekken van je manen om je organen te voorzien van wat het nodig heeft. Goed je haren in de gaten houden dus!

 

Big hair don't care.... #longday #hotelselfie

Een foto die is geplaatst door Doutzen Kroes (@doutzen) op

4. Je haar wordt dof als je het regelmatig verft
Heb je enig idee hoe het komt dat je haar van kleur verandert door verf? Door het omhoog liften van de schaarschubben, pakt de tint van de verf. Helaas zijn de schubben dan niet geheel meer dicht te krijgen, hoeveel conditioner je ook gebruikt. Doordat de schubben omhoog staan, gaat je haar minder glanzen. 

5. Het dunner worden van je manen begint al als je twintig bent
Helaas, vanaf dat moment zal je haar jaarlijks 3 procent dunner worden. Het duurt nog wel even voordat het écht zichtbaar is, maar merken doe je het waarschijnlijk al wel. 

6. Tijdens zwangerschap wordt je haar dikker maar daarna...
Er zijn heel wat minder fijne lichamelijke kwaaltjes als je zwanger bent maar de kans is groot dat je haarbos wel zal toenemen. Helaas is dit van korte duur want als je hormonen weer stabiliseren na je zwangerschap, is de kans groot dat je ineens flink wat haar verliest. Jammer!

7. Je haar wordt stijler naarmate je ouder wordt
Doordat je lokken dunner worden, zijn er minder haren om je krul als het ware omhoog te houden. Als gevolg wordt je gehele haar stijler.

Deel dit artikel
Back to top