Fashion

Zo maak je je trui minder kriebelig

Winter is coming en daarbij ook de bijbehorende winter struggles. Een van de meest bekende problemen is die ontzettende kriebeltrui. Gelukkig kun je ‘m binnen een mum van tijd een stuk minder itchy maken.

Wanneer het buiten steeds kouder wordt, is niets lekkerder dan wegkruipen in een oversized trui. Eerst ben je blij met je kledingkeuze, maar hoe langer je de trui aan hebt, hoe meer het begint te jeuken bij je nek en armen. Gelukkig is er een simpel trucje om je trui minder kriebelig te maken.

Wat moet je doen? Maak je trui helemaal nat met koud water. Dit kun je het makkelijkste doen door gewoon de gootsteen met koud water te vullen. Knijp het overtollige water voorzichtig uit je trui en smeer ‘m daarna royaal in met conditioner. Laat de conditioner vervolgens een half uurtje in de trui trekken en spoel het daarna goed uit met koud water. Laat de trui nu drogen.

Waarom dit werkt? In principe is wol gewoon haar van een schaap. Jouw lokken hebben zo nu en dan ook een haarmasker of conditioner nodig om weer volledig te kunnen shinen. Voor je cardigan kan je conditionor daarom ook wonderen verrichten. 

Let op: dit kun je niet met truien doen die je normaal naar de stomerij brengt.

Deel dit artikel
Back to top