Fashion

Is Vogue klaar met modellen als Gigi, Kendall en Bella?

De Britse Vogue claimt in ieder geval een “model-free zone” te zijn en dat is een opvallende keuze van de modebijbel.

Actrice Emily Blunt staat deze maand op de cover van Vogue’s ‘The Real Issue’ waarbij het Britse magazine een mode-free zone wil neerzetten. Het modetijdschrift belooft editorials zonder de bekende gezichten van Bella en Gigi Hadid én zonder Kendall Jenner! Een gegeven dat een verademing is voor veel mensen die inmiddels behoorlijk it-girl-moe beginnen te worden.

De Britse Vogue belooft dit november nummer te vullen met “echte mensen”. Zo staan vrouwen als architectuurhistoricus Shumi Rose, liefdadigheidsdirector Brita Fernandez Schmidt, bedenker van La Grotta ices Kitty Travers en de vrouwen achter het Londense Crossrail project in de schijnwerpers.
 

Natuurlijk staat er nog steeds geen ‘echt’ persoon op de cover van de Vogue. (Hoewel Emily Blunt haarzelf ongetwijfeld wel als een ‘echt’ persoon ziet.) Emily is nog steeds een celebrity, maar in haar nieuwe film, The girl on the train, speelt ze een alledaagse persoonlijkheid en werd de cover direct na haar bevallig geschoten waarmee Vogue haar keuze onderbouwt.

Daarbij heeft Emily Blunt behoorlijk realistische opvattingen en zegt ze het als vrouw behoorlijk moeilijk te hebben in Hollywood. Sterke vrouwenrollen zijn schaars en dat terwijl er gigantisch veel goede actrices rondlopen in Los Angeles. Het is dus altijd weer vechten voor de iconische rollen, maar Emily Blunt heeft in ieder geval een paar weten te strikken. In 2018 zal zij de rol van Mary Poppins vertolken in een remake. Wij kunnen in ieder geval niet wachten op nieuwe films met de lovely Emily Blunt. En hoewel Vogue met deze uitgave een stap in de goede richting doet verwachten wij niet dat de modebijbel helemaal klaar is met de Kendall Jenners van deze wereld. 

Deel dit artikel
Back to top